Facelift pentru sedanul american premium Cadillac CT5-V Blackwing! Dar de ce vă povestim asta? Există o explicație!

În timp ce în Europa ni se tot promovează conducerea cu asistări și deplasarea autonomă, plus vehicule BEV sau „downsizificate', seria modernizată Cadillac CT5-V Blackwing își păstrează opțiunea cutiei de viteze manuale pentru motorizarea V8 supercharged de 6,2 litri și 668 CP! Are you nuts? Tocmai la americani, despre care în Europa se crede că promovează un confort vecin cu legumizarea la volan?

Colac peste pupăză, avem un moment aniversar: seria V din cadrul ofertei Cadillac își serbează cea de-a 20-a aniversare. În momentul lansării, Seria V s-a dorit a fi expresia supremă a designului, performanței și tehnologiei Cadillac și cea mai pură expresie a pasiunii pentru automobile care se regăsește în esența mărcii Cadillac. Așadar, Cadillac CT5-V Blackwing (lungime de 4977 mm) este perla coroanei.

Faceliftul sedanurilor Cadillac V-Series 2025 cuprinde modificări atât la exterior, cât și la interior. Au fost introduse și trei nuanțe noi de vopsea: Drift Metallic, Deep Space Metallic, Typhoon Metallic. Clienții au la dispoziție numeroase opțiuni legate de tehnica avansată, inclusiv o panoplie impresionantă de funcții de asistare a conducerii.

Foarte frumos, dar cel mai mult ne-a impresionat că marca americană insistă să nu-i neglijeze și să nu-i dezamăgească pe pasionații conducerii auto. Pentru ei, este propusă opțional tracțiunea integrală AWD la versiunile CT5-V. Aceasta este dotare standard la cele mai performante versiuni ale seriei, numite Cadillac CT5-V Blackwing, împreună cu dotarea Launch Control/Line Lock.

Ca o tentație supremă pentru cei care doresc cele mai incisive senzații la volan, Cadillac CT5-V Blackwing este propus opțional cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte, furnizată de Tremec! Din partea acestui furnizor, cităm: „Cadillac promite o accelerație 0-60 mp/h în 3,7 s în cazul cutiei automate cu 10 trepte capabile să ofere rapide ale treptelor. În varianta cutiei manuale, mașina va fi ceva mai lentă. No one cares.'

Cadillac CT5-V și CT5-V Blackwing își vor face debutul public la evenimentul competițional Rolex 24 de la Daytona. Cadillac CT5-V Blackwing 2025 va servi ca pace-car al cursei de 24 de ore de la Daytona în perioada 27-28 ianuarie 2024. În plus, Cadillac CT5-V și CT5-V Blackwing 2025 vor fi disponibile pentru vizionare publică la standul Cadillac din incinta circuitului Daytona International Speedway în perioada 27-28 ianuarie 2024.

Adaugă un comentariu

Articole similare