Fantoma lui Rolls iese la rampa

Cei de la Rolls-Royce au prezentat fotografiile oficiale ale celui mai puternic model al casei †Rolls-Royce Ghost.

Ghost este un automobil despre care am mai discutat pe www.auto-bild.ro si despre care am mai furnizat detalii. Acum insa, avem ceva detalii in plus si mai multe fotografii.

Noul model se concentreaza asupra soferului in special prin pozitia acestuia la volan, de unde drumul se poate vedea mai bine. Plansa de bord dispune de comenzi plasate la indemana si cromate.

Pentru accesul in interior, Rolls-Royce Ghost poate avea, optional, telecomanda cu functia „Comfort Entry”, care permite deschiderea usilor la aporpierea de masina (1,5 m).

In grila radiatorului, Ghost detine o camera video (Night Vision), cu ajutorul careia pot fi depistate obiecte in trafic, pana la 300 metri, iar prin intermediul functiei Pedestrian Recognition, care recunosate pietonii, dar si multumita sistemului infrarosu, pot fi evitate pericolele, informatiile culese din trafic fiind transmise soferului audio si video.

Rolls Royce Ghost mai dispune de sistemele Lane Departure Warning care avertizeaza soferul prin vibratii in volan in momentul in care trece peste marcajele drumului, High Beam Assistence (sistem inteligent pentru iluminarea pe timp de noapte), Active Cruise Control si Stop & Go, Active Brake Intervention, Curve Speed Limiter sau Dynamic Stability Control.

Suspensia pneumatica disponibila pentru Ghost mai este insotita de sisteme ca Anti-Roll Stabilisation, Dynamic Brake Control, Dynamic Traction Control cu Cornering Brake Control.

Tehnic, Ghost este motorizat de un propulsor V12 de 6,6 litri, twin turbo, care dezvolta 563 CP/5.250 rpm si 780 Nm/1.500 rpm. Noul model ajunge la 100 km/h in 4,9 secunde si poate alerga pana la o viteza maxima de 250 km/h. Consumul mediu de carbutrant este de 13,6 l/100 kilometri.

Caroseria noului model este mai scurta decat cea a fratelui Phantom cu 400 mm si poate fi vopsita intr-una dintre cele 12 culori, la alegere.

Adaugă un comentariu