Faruri: Cum îi pedepsesc chinezii pe șoferii care folosesc greșit faza lungă

Faruri: Poliția din sudul Chinei a ales o metodă inedită prin care să-i pedepsească pe șoferii care-i orbesc cu faza lungă pe colegii lor de trafic. Potrivit unui cont oficial al poliției de pe Weibo (o rețea socială chineză), contravenienții sunt obligați să se uite timp de un minut în lumina farurilor.

„Astă seară pedepsim cu faza lungă anunță poliția din Shenzen pe contul său de Weibo. Postul a adunat 87.000 de like-uri și a fost distribuit de 93.000 de ori într-un timp record. Fotografiile arată oameni stând direct în fața unei mașini care are faruri aprinse. Contravenienții primesc și o amendă, de 300 yuan (aproximativ 40 de euro).

Poliția a fost criticată în 2014 pentru o măsură similară, dar asta nu a împiedicat-o să folosească aceeași pedeapsă ieri. Un sondaj realizat pe portalul de știri Sina arată că 90% dintre cei care au participat aprobă ciudata măsură. Pe rețeaua de socializare, sunt și utilizatori mult mai radicali: „Sunt oare singurul care crede că un minut este prea puțin? se întreabă un utilizator, care a adunat deja 12.000 de like-uri cu această postare.

Mult mai puțini sunt cei care sunt îngrijorați că o astfel de măsură poate afecta serios vederea. În extrema cealaltă, un utilizator declară: „Aceasta este o violare a drepturilor omului.

via | bbc.com

Adaugă un comentariu