Cum au fost alese mașinile pentru primul „Fast & Furious”, pe un buget modest

Franciza „Fast & Furious’ nu mai are nevoie de nicio prezentare. Alcătuită momentan din opt filme, seria se poate lăuda cu încasări totale de 5,13 miliarde de dolari, iar bugetul producțiilor crește de la un titlu la altul. Totuși, primul film a trebuit să se descurce cu un buget modest, astfel că cineaștii au avut mari bătăi de cap în alegerea mașinilor pentru protagoniști.

Cu un buget de numai 38 de milioane de dolari, echipa de producție a filmului „The Fast and the Furious’ (2001) a avut o sarcină extrem de dificilă: să facă rost de cei mai „duri’ bolizi posibil pentru Paul Walker, Vin Diesel și restul distribuției, dar în limita unei sume modeste.

Din cei 38 de milioane, doar 2 milioane au fost alocate vehiculelor – nu doar pentru achiziția lor, ci și pentru transport și combustibil.

 

Citește și:

Coadă la ANAF: poţi să îţi cumperi BMW 318 şi VW Bora cu salariul pe două luni!

CEA MAI TRISTĂ VESTE: Nu-l vom mai vedea vreodată pe Michael Schumacher!

Cum a vrut şoferiţă din Prahova să-i fraierească pe polițiștii care o amendau!

 

În acest condiții, cineaștii au fost nevoiți să-și ia gândul de la mașini precum Nissan Skyline GT-R (R33), model care îi fusese atribuit inițial personajului lui Paul Walker. În schimb, au optat pentru vehicule relativ accesibile, precum Mitsubishi 3000GT VR4 sau Toyota Supra.

Acestea au fost tunate ulterior, dar nu în ateliere specializate, ci prin improvizații. În acest scop a fost adus pe platou Craig Lieberman, în calitate de consultant tehnic: pentru a identifica mașinile cele mai adecvate pentru a fi stilizate într-un mod spectaculos, pe bani puțini.

Situația a fost cu atât mai complicată cu cât fiecare mașină a unui protagonist necesita câteva replici identice, pentru cascadorii și alte cadre la care nu lua parte actorul principal. În acest caz, eBay s-a dovedit a fi un real sprijin pentru producători.

Lieberman a povestit în detaliu experiența selecției și modificării vehiculelor pentru „The Fast and the Furious’ pe propriul său canal de YouTube. Puteți urmări clipul video la finalul articolului.

 

Sursa foto: Universal Pictures

Adaugă un comentariu