Ferdinand Piech, fost preşedinte şi director general al Volkswagen, a murit la 82 de ani

Ferdinand Piech, fost preşedinte şi director general al Volkswagen, care a transformat constructorul auto german dintr-un producător regional într-un conglomerat global, a încetat din viaţă la vârsta de 82 de ani.

Piech a murit duminică la Rosenheim, Bavaria. Piech este unul dintre nepoţii lui Ferdinand Porsche, designerul emblematicelor automobile sport care îi poartă numele şi membru al familiilor Porsche şi Piech. De notat și faptul că tatăl lui Piech a fost șeful uzinei Volkswagen între 1941 și 1945.

Piech a redresat VW mizând pe tehnica construcţiei modulare, prin folosirea de subansamble comune între diferitele branduri ale imperiului VW.

Sub conducerea lui Piech, VW a adăugat la brandurile sale de serie mărci de lux care generează marje mari de profit, cumpărând într-un singur an Bentley, Bugatti şi Lamborghini. Mai mult decât atât, Ferdinand Piech este creditat pentru transformarea mărcii Audi într-un rival pe cinste pentru BMW și Mercedes-Benz, precum și pentru creația lui Porsche 917, un model de competiție care a făcut furori pe pistă la momentul debutului.

Adaugă un comentariu