Ferrari 488 Pista Spider: Cea mai puternică decapotabilă V8 a italienilor

Ferrari 488 Pista Spider este decapotabila cu numărul 50 lansată de constructorul din Maranello.

Noul model a debutat în California, în cadrul unui eveniment exclusivist derulat la Pebble Beach, iar 488 Pista Spider se poate mândri cu cel mai puternic motor V8 oferit vreodată de Ferrari pe un model de serie.

Vorbim despre o unitate biturbo de 3.9 litri care oferă 720 CP la 8.000 rpm și un cuplu maxim de 770 Nm de la 3.000 de rotații pe minut. Singura transmisie oferită este o unitate cu șapte trepte și două ambreiaje. Accelerația de la 0 la 100 km/h este realizată în doar 2.85 secunde, pe când sprintul până la 200 km/h este efectuat în numai opt secunde.

Această decapotabilă poate să atingă o viteză maximă de 340 km/h, mai mult decât suficient până și pentru cei mai exigenți clienți ai italienilor. În ciuda faptului că decapotabilele tind să fie semnificativ mai grele decât echivalentul lor cu plafon fix, 488 Pista Spider cântărește doar 1.380 kilograme. Desigur, nici măcar elementele din fibră de carbon folosite în construcția acestui model nu pot să facă minuni, așa că avem o diferență de 100 de kilograme între Spider și un Pista Coupé.

Interiorul este îmbrăcat în Alcantara și are numeroase ornamente din fibră de carbon. Covorașele au fost înlocuite cu elemente din aluminiu, iar mânerele de pe portiere au fost înlocuite de elemente din piele. Practic, italienii au simplificat pe cât posibi cockpit-ul pentru a asigura o masă cât mai redusă, fără a pierde din funcționalitate.

Citește și:

Best Driver 2018: Auto Bild și Hyundai caută cel mai bun pilot

Amenzile pot fi plătite la jumătate din valoare în termen de 15 zile

RAR vrea să ofere cazierul oricărei mașini printr-un SMS

Aproape toate bancurile cu Chuck Norris într-o singură reclamă

Programul Rabla Plus 2019: Tot ce trebuie să știi

Război total mașinilor cu volan pe dreapta. Cât te costă să muți volanul pe stânga?

Adaugă un comentariu