Fitch a retrogradat ratingul grupului Renault la BB

Fitch Ratings a retrogradat vineri ratingul pentru datoriile pe termen lung ale producătorului auto francez Renault, de la “BB plus” la “BB”, perspectiva atribuită fiind negativă.

“Retrogradarea reflectă deteriorarea semnificativă a profilului de credit în 2020 şi previziunile Fitch că o redresare robustă şi susţinută se va extinde dincolo de orizontul de rating din următorii doi-trei ani”, apreciază agenţia.

Renault a anunţat în mai 2020 unele măsuri de reducere a costurilor, care vor majora câştigurile şi generarea de numerar. De asemenea, va prezenta un plan de afaceri la începutul anului viitor, care ar urma să sprijine profilul de creditare.

Totuşi, Fitch crede că aceste măsuri vor afecta profitabilitatea şi fluxul de numerar pe termen scurt şi va dura cel puţin câţiva ani înainte de a se vedea efectele pozitive. Perspectiva negativă reflectă riscul executării planului anunţat conform perioadei estimate. De asemenea, reflectă riscul unui mediu economic slab îndelungat şi potenţialele efecte asupra vânzărilor de maşini noi, în special în Europa.

Sursa: economica.net

taguri
Adaugă un comentariu