La ce îți folosește un set de senzori de parcare față

În timp ce numărul de automobile în circulație este în creștere, numărul locurilor de parcare pare să stagneze. Tocmai din acest motiv, trebuie să fii și mai precis când vrei să parchezi, iar în acest sens ți-ar prinde bine un set de senzori de parcare față.

Evident, mesajul este adresat celor are au deja senzori de parcare spate. La invitația Falcon Electronics, am testat un automobil Dacia Duster echipat cu un set de senzori de parcare față. Acesta vine în completarea senzorilor de parcare spate, care erau deja în echiparea exemplarului testat.

Setul de senzori de parcare față Directed 901U are patru celule și calculează distanța până la obstacolele din față indiferent de factorii atmosferici. Senzorii funcționează în trei trepte și informează șoferul prin avertizări sonore, în funcție de distanța dintre senzori și vehicul.

Pentru a-ți da seama cât de aproape ești de un obstacol, va trebui să te înveți cu cele trei tipuri de sunete pe care le emite difuzorul. Practic, avem acel ‘bip’ caracteristic senzorilor de parcare, pe care îl vei auzi continuu dacă obstacolul este la mai puțin de 30 de centimetri distanță, cu o frecvență ridicată dacă este la o distanță între 31 și 60 de centimetri față de senzorul respectiv, cu o frecvență moderată dacă se află la 61-70 de centimetri de obstacol și intermitent dacă se află între 71 și 100 de centimetri de un obstacol.

Există două difuzoare montate la bord, al căror rol este de a reprezenta partea pe care se află obstacolul detectat și, în funcție de indiciile sonore de la ambii senzori, șoferul își poate da seama dacă este mai aproape un obstacol pe partea dreapta decât este pe stânga, de exemplu.

Senzorii pot fi activați prin apăsarea unui buton sau prin cuplarea treptei marșarier. De la momentul activării, aceștia vor rămâne porniți până la două minute, dar sunt dezactivați automat dacă depășiți viteza de 15 km/h, sau altă viteză prestabilită la momentul instalării.

În mod evident, asemenea senzori își fac banii în parcările aglomerate din Capitală și nu numai, fiind utili atât la parcările paralele, cât și la manevrarea printre mașinile parcate la mall sau la apropierea cu precizie de bordurile înalte din parcările municipale.

Cei de la Falcon Electronics au dezvoltat, împreună cu partenerii americani de la Directed, un set de senzori de parcare față la standarde OEM. Aceștia arată întocmai ca un set de senzori de parcare față pe care i-ar monta producătorul autoturismului și pot fi vopsiți în culoarea caroseriei.

Senzorii de parcare față de la Falcon funcționează la fel de bine ca un set montat din fabrică, iar integrarea lor în bara de protecție este imperceptibilă în raport cu ceea ce ar fi făcut producătorul automobilului. Iar dacă îi și vopsești în culoarea caroseriei, o decizie care nu afectează funcționalitatea în vreun fel, vei avea un rezultat care arată la fel de bine ca o mașină care a avut asemenea dotări din fabrică. Spre comparație, puteți observa senzorii de parcare spate ai acestui Dacia Duster, montați din fabrică. Prețul unui set de senzori de parcare față Directed 901U este de 499 de lei cu TVA inclus.

Cei de la Falcon Electronics au 25 de ani de experiență în proiectarea și implementarea sistemelor electronice pentru autovehicule și sunt de ani buni parteneri ai grupului Dacia-Renault.

În funcție de condițiile garanției vehiculului dumneavoastră, există posibilitatea să îi montați și să nu pierdeți garanția de fabrică. De notat faptul că bara de protecție va trebui demontată pentru a-i monta și sunt necesare și modificări la instalația electrică. Întrebați dealerul responsabil de vânzarea automobilului dumneavoastră pentru a obține un răspuns clar în această privință.

Dacă vreți să cumpărați un set de senzori de parcare față sau aveți nevoie de informații suplimentare, îi puteți contacta pe cei de la Falcon Electronics aici.

Adaugă un comentariu