Ford dezminte zvonurile privind productia viitoarei Fiesta la Craiova

Urmare a pierderilor de 1,2 miliarde de euro  inregistrate de Ford Europa in 2013, au aparut unele zvonuri privind mutarea partiala a productiei viitoarei generatii Ford Fiesta la uzina din Craiova.

Ca urmare a informatiilor referitoare la posibilitatea relocarii productiei viitoarei generatii Ford Fiesta la fabrica din Craiova, Ana- Maria Timis, Communications& Public Affairs Manager, a dat urmatoarea declaratie:

Cu ocazia unei intalniri cu angajatii din sectia de productie de la Koln din luna decembrie a anului trecut, Ford a confirmat ca va trebui sa poarte discutii cu reprezentantii sindicatelor germane cu privire la productia urmatoarei generatii a modelului Ford Fiesta in cadrul uzinei. Desi acest moment este inca destul de departe, este important ca productia Fiesta sa continue sa fie competitiva la uzina de la Koln. Nu avem nimic in plus de adaugat in acest moment.’

Ford si directorul fabricii din Koln, Bernhard Mattes,  nu au dat informatii  concrete despre planurile viitoarei Fiesta. In prezent, la Koln, conform cotidianului german Bild, muncitorii care lucreaza in tura de noapte castiga cu 500 euro mai mult decat cei care lucreaza in turele de dimineata si dupa amiaza. De aceea, renuntarea la schimbul de noapte si relocarea unei parti a productiei in Romania ar reprezenta o economie foarte importanta pentru Ford.

Se pare ca Ford ar dori sa pastreze din 2017 la Koln doar doua schimburi de zi si sa mute o partea a productiei viitoarei Fiesta la Craiova. In prezent, la Koln lucreaza 4000 de angajati si daca productia se va reduce la doar doua schimburi, 1000 si-ar putea pierde locurile de munca.

Uzina de la Craiova are nevoie de un al doilea model alaturi de B-Max pentru a fi competitiva. Din pacate, din cauza conjuncturii economice actuale, Ford nu a inceput productia unui al doilea model.

Un al doilea model pe platforma lui Fiesta ar creste rentabilitatea uzinei. Din pacate, Ford nu a dat unda verde fabricatiei noului SUV de clasa mica Ecosport la Craiova, construit pe platforma lui Fiesta.

Adaugă un comentariu