Ford E-Transit intră în fazele finale de testare

Autoutilitara 100% electrică Ford E-Transit ajunge pe șoselele din Europa, pe măsură ce clienții, operatori majori de flote, încep testele înainte de lansarea oficială stabilită pentru primăvara anului viitor.

Testele demarează cu 10 prototipuri E-Transit care sunt puse la încercare într-o varietate de scenarii de operare din sectoarele poștale, municipale, de utilități, distribuție și livrare de produse alimentare, din Germania, Norvegia și Marea Britanie. Printre partenerii de testare se numără firma AWB, Balfour Beatty, flota municipală a orașului Köln, DHL Express din Marea Britanie, DPD, Poșta Norvegiană, Ocado și Recover Nordic. Flota de teste prezintă o gamă completă de variante E-Transit, inclusiv furgon, furgon DCIV și derivate din șasiu cu cabină simplă cu o masă maximă autorizată între 3.5 și 4.25 tone. Partenerii de testare vor utiliza prototipurile Ford E-Transit pe perioade de 6 sau 12 luni.

“Vrem să demonstrăm că putem, în același timp, să ne ajutăm clienții să reducă impactul asupra mediului și să își îmbunătățească productivitatea”, a spus Dave Petts, Utilitare Urbane Electrificate, Ford Europa. “Kilometrajul real reflectat de testele clienților ne ajută să demonstrăm beneficiile comerciale pe care le poate oferi E-Transit și ne oferă un feedback valoros cu privire la tiparele de utilizare și comportamentul de încărcare, astfel încât să putem rafina experiența de utilizare. Îi considerăm pe clienții noștri parte din familie, iar acest program evidențiază valoarea pe care o acordăm acestor parteneriate strânse.”

Asemenea versiunii cu motor termic, și noul Ford E-Transit permite o conversie simplă folosind aceleași dispozitive și accesorii dezvoltate pentru modelele deja existente.

Fișa cu date tehnice a autoutilitarei ne arată că Ford E-Transit este propulsat cu ajutorul unui motor electric situat deasupra punții din spate. Cei 270 CP ai acestuia sunt transmiși exclusiv roților din spate, în timp ce cuplul maxim ajunge la 430 Nm. Sistemul electric de 400 de volți permite încărcarea acumulatorului de 67 kWh în doar 34 de minute (de la 15 la 80%) atunci când este utilizată o stație de încărcare de 115 kW. Conform testelor WLTP, autonomia lui E-Transit ajunge la 350 km.

Noul E-Transit va beneficia de sistemul multimedia SYNC 4, iar ecranul de comandă din centrul planșei de bord va măsura 12 inchi. De asemenea, modelul electric putea fi dotat cu funcția  “Pro Power Onboard”. Aceasta vine cu o priză de 230 de volți, la care pot fi conectate diverse unelte necesare lucrului, în limita unei puteri consumate de 2,3 kW, fără a mai fi necesară instalarea unui generator.

În 2020, Ford a înregistrat al șaselea an consecutiv ca lider de piață în vânzarea de vehicule comerciale în Europa. Tendința a s-a menținut și în 2021, Ford păstrându-și poziția de cea mai bine vânduta marcă de vehicule comerciale din regiune, în prima jumătate a acestui an.

Adaugă un comentariu