Ford prezintă E-Transit, cea mai puternică utilitară din Europa

Ford a publicat primele imagini și informații cu versiunea electrică a lui Transit, pe care o vom vedea pe străzi începând cu 2022.

Citește și:

Ford EcoSport Active debutează cu o superofertă de preț

Ford Puma ST, disponibil în România. Iată prețurile!

Ford şi-a revizuit estimarea de la pierdere anuală la profit

Ford nu mai oferă Mondeo cu propulsoare pe benzină. Acestea pot fi comandate doar în sisteme hibrid

Lista de beneficii cu care Ford E-Transit îi încântă pe cei mai harnici dintre noi este lungă și include mai toate aspectele, de la putere la spațiu de încărcare, la sarcină maximă și la dotări practice.

Utilitara electrică de la Ford este animată de un motor cu 269 de cai-putere și 430 de Newtoni-metru, cifre care la momentul scrierii o clasează pe primul loc în topul celor mai puternice utilitare comercializate pe Bătrânul Continent.

Bateria care va hrăni motorul electric are capacitate de stocare de 67 kWh, ceea ce îi conferă lui E-Transit o autonomie de până la 350 de kilometri. Ford menționează că, utilizat în modul Eco, Transit își poate mări autonomia cu până la 10%. Alimentarea se poate face la surse de până la 115 kW, ceea ce garantează o încărcare 15-80% în 34 de minute. La surse AC (de maximum 11,3 kW), bateria lui E-Transit se încarcă complet în 8,2 ore.

Una dintre funcțiile care îi susțin caracterul practic este Pro Power Onboard, prin care E-Transit poate alimenta echipamente electrice de până la 2,3 kW. Este prima utilitară care oferă această opțiune.

Managementul resurselor poate fi îmbunătățit și cu Scheduled Pre-Conditioning, prin care utilizatorul poate ajusta tempratura din habitaclu în timpul procesului de încărcare.

Noul Ford E-Transit va fi disponibil în 25 de configurații diferite, gama de caroserii incluzând pe cele de van, utilitară cu cabină dublă și benă, utilitară cu benă sau autoșasiu. Fiecare dintre acestea este oferită în mai multe versiuni de lungime și înălțime.

În Europa, E-Transit va avea o sarcină utilă de până la 1,616 kilograme (sau chiar 1.967 de kilograme, dacă se optează pentru versiunea cu autoșasiu). Pentru van, spațiul de încărcare maxim este de 1,51 metri cubi.

Producătorul american menționează că E-Transit va avea costuri de întreținere cu 40% mai mici comparativ cu versiunile cu motorizări cu ardere internă. Reviziile se fac la un an, fără limită de kilometri. Ford oferă o garanție de 8 ani sau 160.000 de kilometri.

Debutul comercial al lui E-Transit este programat pentru 2022.

Adaugă un comentariu