Ford Mondeo le da de lucru spaniolilor

Ford Mondeo le aduce spaniolilor slujbe: pentru productia noului model, alaturi de S-Max si Galaxy, in uzina de la Valencia, capacitatea de productie va creste cu 40%, la peste 400.000 de unitati anul acesta.

Cand cineva este trist, altul se bucura, spune o lege a compensatiei. Inchiderea uzinei Ford de la Genk, din Belgia, nu poate decat sa-i bucure pe spanioli, in conditiile in care uzina din Valencia va produce noul Mondeo, precum si modelele S-Max si Galaxy. Pentru mutarea productiei in Spania, Ford a investit peste 2,3 miliarde de euro pentru extinderea fabricii din Valencia. Capacitatea acesteia a fost majorata cu 40%, la peste 400.000 de masini anual.

Ford Mondeo: 6 modele produse la Valencia

In afara de Ford Mondeo, a carui productie a fost deja demarata, la Valencia va incepe, in cursul acestui an, productia monovolumelor S-Max si Galaxy, realizate pe aceeasi platforma cu Mondeo. Aceste trei modele se adauga altor trei care se produceau in gabrica spaniola, Ford Kuga, Ford Tourneo si Ford Transit Connect. Capacitatea maxima pe care o poate atinge uzina de la Valencia este de 450.000 de masini anual, ceea ce o situeaza printre cele mai mari doua facilitati de productie ale Ford la nivel global, alaturi de uzina din China, la Chongqing.

Adaugă un comentariu