Ford promite un SUV 100% electric cu autonomie de 480 de kilometri

La începutul anului, Ford a venit cu o serie de informații care au vizat proiectele pe următorii ani ai companiei americane. Atunci am aflat că Ovalul Albastru va miza pe modele eco.

Iată că astăzi, Ford confirmă un SUV 100% electric care promite o autonomie de 480 de kilometri. debutul acestuia va avea loc până în anul 2020.

Iar Ford motivează alegerea unui SUV în urma rezultatelor obținute cu ajutorul unui studiu. Conform acestui studiu, Ford spune că generația tânără, cea cu vârste cuprinse între 17 și 34 de ani își dorește mașini eficiente, iar în ultimii ani, SUV-urile au reușit să primească acest statut.

“Vânzările de SUV-uri cresc mai mult decât în orice alt segment european, iar clienții tineri cu o conștiință eco dezvoltată reprezintă principala forță din spatele cererii. Anul trecut, vânzările SUV-urilor Ford au crescut într-un ritm mai susținut decât cel deja rapid al industriei. Clienții descoperă eficiența la nivel de consum oferită de motoare cu tehnologii avansate. Așa este noul nostru diesel TDCi de 1.5 litri și 120 CP, care este disponibil pe Kuga (3) , se ridică la noile standarde Euro 6 și atinge emisii de 115 grame CO 2 /km, dar și multi-premiatul motor pe benzină 1.0 EcoBoost de pe Ford EcoSport”, a declarat Roelant de Waard, vicepreședinte de Marketing, Vânzări și Service al Ford of Europe.

Adaugă un comentariu