Ford se implica in educatia rutiera a tinerilor

Ford Romania a organizat in acest week-end la Craiova evenimentul Ford Driving Skills for Life, un program gratuit de conducere defensiva adresat tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 24 de ani si care poseda un permis de conducere valabil.

Ford Driving Skills for Life ajuta tinerii soferi sa isi imbunatateasca aptitudinile in patru zone cheie, acestea constituind factori esentiali in peste 60% din accidentele rutiere, inclusiv:

  • Recunoasterea pericolelor
  • Manevrarea vehiculelor
  • Gestionarea vitezei
  • Gestionarea spatiului / Factorii de distragere a atentiei

Echipa de traineri care a asigurat pregatirea tinerilor conducatori auto la Craiova este de la Napoca Rally Academy, fiind condusa in acest proiect de Bogdan Marisca.

Programul Ford Driving Skills for Life a fost creat pentru a reprezenta o etapa esentiala in procesul de invatare continuu al conducerii vehiculelor, fiind adresat tinerilor cu varste intre 18-24, care sunt expusi de doua ori mai mult riscului de a muri intr-un accident rutier decat soferii mai experimentati.

Între 2000 si 2009, peste 76.000 de persoane cu varste intre 18-24 de ani au murit in accidente rutiere in Uniunea Europeana. Acest lucru inseamna aproape o cincime din victimele accidentelor rutiere din Europa.

Ford Driving Skills for Life face parte din activitatile Ford de responsabilizare sociala (CSR) si este oferit prin intermediul Ford Motor Company Fund, latura filantropica a companiei. Programul a demarat in urma cu mai multi ani in Statele Unite, iar in Europa acesta a fost implementat pentru prima data in 2013, insa doar in cateva tari (Franta, Spania, Italia, Germania, UK). Anul acesta, Ford Driving Skills for Life se extinde si ajunde asadar si in Romania.

Detalii mai multe despre program, precum si materiale video educative pentru deprinderea principalelor aptitudini in masura sa va salveze viata in trafic puteti gasi pe www.drivingskillsforlife.ro.

Adaugă un comentariu