Formă aparte de umor japonez: Ferrari F40 îndesat, realizat pe baza unui kei-coupe Mazda Autozam AZ-1. Delicios!

Reușita unui astfel de proiect rezidă în a-ți da acea senzație ciudată, conform căreia îți vine să pui mental la îndoială realitatea aflată în fața ochilor tăi și să cauți cu gândul o altă cale de a-ți lega în mod coerent ansamblul percepțiilor. Oricum, ai nevoie de mai multe detalii foarte specifice pentru a-ți explica ce vezi aici. Bineînțeles, nu poate fi un Ferrari F40, dar nu este nici vreo replică de prost-gust, care să caute din răsputeri să imite magnificul coupe italian și să ajungă să facă asta doar foarte parțial.

Deci, despre ce vorbim aici? Tunerul nipon Liberty Walk a realizat un kit de caroserie wide-body senzațional care, înlocuind panourile exterioare ale unui mini-coupe Mazda Autozam AZ-1 (motor cu 3 cilindri de 657 cmc, amplasat central, capabil de 63 CP), creează efectul unui Ferrari F40 cu proporțiile, să zicem, complet alterate în Photoshop. Automobilul complet funcțional și păstrând portierele gullwing de la Autozam AZ-1 (F40 nu avea așa ceva, sâc!) tocmai a fost prezentat la Tokyo Auto Show. Pentru ca amuzamentul să fie împins la maximum, a fost aleasă o varietate cu look competițional a fabulosului Ferrari F40.

Nu putem face precizări legate de gradul de cosmetizare a interiorului pentru a completa efectul exteriorului, dar scaunele sport vag vizibile în imaginile furnizate de Liberty Walk nu sunt cele din echiparea standard a cunoscută a seriei Mazda Autozam AZ-1. Dacă deții o asemenea Mazda și te-ai decis să o tranformi într-un mini-Ferrari F40, Liberty Walk te va factura cu 22.600 USD pentru kitul de caroserie. Costurile legate de manoperă și grafica aleasă a vopsirii vin suplimentar.

Au mai făcut japonezii asemenea glume de-a lungul anilor, dar aceasta este cea mai bună (părerea noastră) de la acel Jaguar S-Type realizat de Mitsuoka pe baza unui Nissan Micra încoace.

Adaugă un comentariu

Articole similare