Frane antiforfecare de la Volvo Trucks

Drumurile de iarna si coborarea pantelor sunt pentru autocamioanele cu remorca o provocare, chiar si in cazul celor mai buni soferi. Exista intotdeauna riscul de pierdere a stabilitatii si, in cel mai rau scenariu, de derapaj a remorcii.

Pentru a minimiza riscurile in astfel de situatii si a reduce potentialele accidente, Volvo a creat frana antiforfecare, un sistem care franeaza automat remorca  indreptand ansamblul tractor-remorca pe portiunile alunecoase ale pantei.

Frana antiforfecare vine in completarea programului electronic de stabilitate (ESP),  un alt sistem pe care Volvo Trucks l-a introdus in premiera mondiala in industria de camioane. In timp ce sistemul ESP ofera maximum de eficienta la viteze ridicate, frana antiforfecare actioneaza doar la viteze de sub 40 km/h. Ambele sisteme contribuie la imbunatatirea stabilitatii si a directiei.

Frana antiforfecare a fost introdusa in 2012 pe rigidele Volvo FH cu remorca, iar in 2013 pe rigidul Volvo FM cu remorca. In 2014 aceasta va fi disponibilasi pentru tractoarele Volvo FH si FM pentru semiremorca.

Adaugă un comentariu