Furios si iute 6 – De sase ori mai multa actiune

Din 24 mai, cei mai rapizi şoferi din lumea filmului intră în viteza a şasea la Hollywood Multiplex si CinemaPRORO IMAGE 20000 lansează Furios şi iute 6 în IMAX şi cinematografe 2D.

 

Cu doisprezece ani în urmă, un mic film intitulat The Fast and the Furious, despre subcultura curselor de maşini underground din estul oraşului Los Angeles a devenit cel mai mare hit al verii, cumulând la box office 207 de milioane de dolari.

Cu doi ani în urmă, Fast Five a consemnat cel mai de succes debut din istoria studiourilor Universal Pictures, cu 86 de milioane, urmând să încaseze în total 209 de milioane de dolari în SUA şi peste 625 de milioane de dolari pe plan internaţional. Până atunci nu  mai existase un al cincilea episod dintr-o franciză care s-o redefinească creativ şi financiar.

Acum, când seria a cumulat suma uluitoare de peste 1,5 miliarde de dolari cu cele cinci filme, este clar că aşteptarea publicului este pe măsură. Pe reţelele de socializare s-a adunat o bază de fani cum nu a avut vreodată nici o altă franciză.

Deşi această experienţă a fost extraordinară, iar filmele au crescut în spectaculozitate, realizatorii nu au pierdut din vedere esenţa personajelor. Cascadoriile au crescut în intensitate, peisajele au devenit tot mai exotice, dar cheia succesului o constituie tot raţiunea ca spectatorul să relaţioneze cu personajele. Pentru că filmele din serie au vorbit publicului tot despre ceea ce i-a pasionat din prima, fanii au rămas loiali francizei pe măsură ce aceasta a evoluat de la un film cu curse de maşini la un thriller de acţiune spectaculos.

Vin Diesel, Paul Walker şi Dwayne Johnson conduc echipa de staruri care se reuneşte din 24 mai într-o nouă serie a francizei-blockbuster, Furios & Iute 6. Revin Jordana Brewster, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Sung Kang, Gal Gadot, Chris Ludacris’ Bridges şi Elsa Pataky, cărora li se alătură nou-veniţii Luke Evans şi Gina Carano.

De când Dom (Vin Diesel) şi Brian (Paul Walker) au dat lovitura de la Rio împotriva imperiului condus de un escroc de talie internaţioanlă, aducând în seiful echipei 100 de milioane de dolari, eroii noştri s-au preumblat pe tot globul. Dar, pentru că nu se pot întoarce acasă ca să trăiască liniştiţi din acei bani, sunt acum nemulţumiţi şi simt că le lipseşte ceva.

Hobbs (Dwayne Johnson) a pus ochii pe o grupare formată din şoferi ucigaşi-mercenari care răspândesc teroarea prin 12 oraşe ale lumii, condusă de un geniu diabolic (Luke Evans), a cărui mână dreaptă este nimeni alta decât cea care a fost iubirea lui Dom, şi pe care acum o crede moartă – Letty (Michelle Rodriguez). Singura modalitate ca să-i oprească e să fie mai tari decât ei, aşa că Hobbs îi cere lui Dom să-şi strângă echipa la Londra. Plata? Să fie iertaţi, ca să poată să se întoarcă şi ei liniştiţi acasă ca să se reunească cu familiile lor.

Adaugă un comentariu