Gabriela Firea promite că în București vor circula doar taximetre licențiate

Primarul General, Gabriela Firea, s-a întâlnit cu reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.), pentru a analiza problemele cu care se confruntă operatorii de taxi din Capitală.

Conform unui comunicat al Primăriei, reprezentanții asociației i-au prezentat edilului Capitalei o serie de revendicări ale asociațiilor taximetristilor licențiați.

Cum SE FURĂ la pompele din România! Nu-ţi vine să crezi….

Situaţie incredibilă la Tulcea: un poliţist a fost nevoit să se apere cu pistolul de trecători – VIDEO

Aceștia reclamă, printre altele, ‘concurența neloială practicată prin sistemele de aplicații online ce oferă servicii ilegale de taximetrie’.

Firea a garantat că vor fi luate toate măsurile legale, astfel încât legislația de specialitate în vigoare să fie respectată de toți cei care practică activitatea de taximetrie în Capitala.

Care sunt finaliștii pentru premiul „Mașina anului 2018 în Europa’. Lipsește Volkswagen din finală

Jandarmeria Română are CELE MAI TARI DACIA DUSTER DIN LUME! Galerie foto

‘Vom promova în următoarea ședință a Consiliului General al Municipiului București un nou proiect de hotărâre ce va stabili norme și reguli clare pentru toți cei care practică taximetria în Capitală, astfel încât, atât bucureștenii, cât și turiștii, să poată folosi acest serviciu cu încredere, și în deplină siguranță, beneficiind de aceeași calitate a transportului în regim de taxi că în marile capitale europene.

Dacia Duster Edition ONE poate fi comandată doar online

“Concret, prin noul regulament vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează în prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, precum și în cele ale HCGMB 78/2008 și ale Codului Fiscal. Toți cei care practică activitatea de taxi în Capitală vor fi obligați să respecte acest regulament. Îi anunț pe toți cei care practică taximetria că ne vom asigura, prin departamentele de resort, că acest regulament va fi respectat în integralitate’ – a spus Firea, conform sursei citate.

Mercedes-AMG E63 vs Dacia Logan MCV: cel mai ciudat comparativ – Video

De asemenea, conform noulului regulament, operatorii de taxi vor fi obligați să aibă o ținută civilizată, un limbaj adecvat, mașini curate și care să garanteze siguranța cetățenilor.

Primarul General atrage atenția că persoanele care practică ilegal acestă activitate nu garantează siguranța cetățenilor, nefiind supuse niciunui control legal.

De asemenea, Gabriela Firea a propus că Primăria Municipiului București, prin Compania Municipală Tehnologia Informației și Compania Municipală Managementul Traficului, să realizeze parteneriate cu structurile de taximetrie recunoscute pentru implementarea unor servicii online de rezervări, curse și plată, facilitând accesul bucureștenilor la serviciile de taxi.

Pe de altă parte, românii sunt nemulțumiți de calitatea serviciilor de taximetrie, în special de șoferii care refuză curse sau nu vor sa dea rest, dar nici nu doresc să plătească mai mult, arată un studiu.

Adaugă un comentariu