Genul propunerii de nerefuzat: BAIC ArcFox Alpha T5 are tot ce-și poate dori o familie tânără din mediul urban sau metropolitan.

„Towards the Light' este sloganul din spatele creării automobilelor ArcFox în cadrul grupului BAIC – cu alte cuvinte, „înspre lumină'. Cumva, primul contact vizual cu BAIC ArcFox Alpha T5 are un efect de iluminare: realizezi subit că aceasta dispune de tot ce ai nevoie de la un mijloc de transport versatil, modern, plăcut și performant asociabil exigențelor de vehicul familial.

Deja contează mai puțin că BAIC ArcFox Alpha T5 este asociabil clasei medii și că, uneori, este prezentat ca SUV (de fapt, designul dinamic-fluid al caroseriei și tracțiunea numai pe roțile din față nu sunt deloc conforme cu filosofia SUV). Dacă vor oamenii să le spui că e SUV, de ce nu, în definitiv? În orice caz, coeficientul de rezistență aerodinamică la înaintare este demn de o sportivă autentică: Cx=0,245.

Altfel, gabaritul descris prin lungimea de 4690 mm, lățimea de 1936 mm, înălțimea de 1650 mm și un ampatament de 2845 mm garantează un habitaclu primitor și deosebit de spațios. Designul interior mizează pe o ambianță luminoasă și serenă. Fără a avea ceva anume spectaculos în stil și decor, interiorul lui BAIC ArcFox Alpha T5 reușește să genereze o percepție de lux entry-level. Deranjează pe cineva că la bord există un singur ecran (diagonală de 15,6 inchi), a cărui zonă de pe partea stângă este alocată unei instrumentații de bord minimaliste?

Volumul standard al portbagajului este de 400 l (bine, însă nu epatant), cu posibilitatea modulării până la 1,55 mc (asta, până la urmă, este chiar bine). Dincolo de asta, în interior au fost au fost amenajate în total 21 de compartimente utile.

BAIC ArcFox Alpha T5 pornește în cariera comercială cu două variante de motorizare electrică, de 185 kW (numită 520 AIR/PRO sau MAX) și, respectiv, 200 kW (numită 660 MAX). Ambele au cuplul de 360 Nm. Diferența cu adevărat marcantă dintre ele intervine în privința autonomiei: 520 km, pentru versiunile cu indicativul 520 și 660 km, pentru cele cu indicativul 660. După cum ați bănuit, există și o diferență la nivelul bateriei: capacitate de 65 kWh, pentru variantele 520, respectiv 79,2 kWh, pentru versiunile 660. Autonomia lor maximă a fost determinată conform normelor CLTC. Încărcarea rapidă a sistemului calibrat pe tensiunea de 800 V asigură alimentare pentru până la 260 km în 10 minute.

Adaugă un comentariu

Articole similare