Deși radarele nu vor fi presemnalizate, ne spune Google Maps când urmează unul

Google testează două funcții noi pentru aplicația Maps, dedicate șoferilor. Este vorba despre indicarea limitei de viteză pe tronsonul de drum pe care circulă utilizatorul și atenționarea acestuia cu privire la radarele fixe de pe traseu.

Conform blogului Android Police, mai mulți utilizatori americani au avut parte recent de o actualizare a aplicației Google Maps. Aceștia au descoperit un element nou în interfața programului, anume viteza maximă admisă pe porțiunea de drum pe care se deplasează. Mai mult decât atât, noua versiune a aplicației îi avertizează printr-un semnal sonor când se apropie de un radar fix amplasat pe șoseaua respectivă.

 

Citește și…

Accidentele rutiere: pierderi enorme pentru statul român

VIDEO: Ce scrie pe airbag-urile Dacia

Mick Schumacher a semnat cu Ferrari

De ce șoselele nu crapă de frig în țările dezvoltate

Ce mașină conduce Cristi Borcea după ce a a ieșit din închisoare

Record mondial: cum arată cea mai lungă mașină construită vreodată

Românii nu învață pentru examenul auto

VIDEO: Șoferul unui Logan plătește scump o depășire prin dreapta

 

Deocamdată, update-ul a fost semnalat doar de anumiți internauți care locuiesc în New York, Los Angeles și Minnesota. Proiectul este în stadiu de testare, dar este de așteptat ca în viitorul apropiat să fie lansat oficial pe întreg teritoriul Statelor Unite. Dacă funcțiile se dovedesc a fi un succes, Google sigur va lua în calcul extinderea actualizării la nivel global.

Cele două funcții sunt deja disponibile în aplicația Waze, deținută tot de Google. Având în vedere popularitatea de care se bucură aceasta printre șoferii români, implementarea opțiunilor în Maps se anunță a fi un pariu sigur.

presemnaliza radarele

Foto: androidpolice.com

Știrea vine la numai câteva zile după ce Curtea Constituțională a motivat decizia de a declara neconstituțională presemnalizarea dispozitivelor radar, pe motiv că legea ‘este de natură să ducă la creșterea agresivităţii rutiere pe segmentele de drum public pe care nu sunt instalate panouri de atenționare asupra radarelor’.

Sursa foto: pxhere.com

Adaugă un comentariu