Guvernanții promit trei autostrăzi în Moldova în următorii 10 ani

Premierul Ludovic Orban a anunţat că judeţele Moldovei vor fi beneficiare ale investiţiilor Guvernului în următorii 10 ani. Ludovic Orban a promis realizarea a trei autostrăzi în Moldova.

Ludovic Orban a precizat că în Moldova vor fi construite trei autostrăzi, dintre care două vor străbate judeţul Neamţ. „Moldova nu are astăzi nicio autostradă. Moldova va avea, sper eu, la finalul celor 10 ani sau chiar în 8 ani, trei autostrăzi: autostrada de pe coridorul 9 Paneuropean Bucureşti – Siret, Autostrada Unirii Târgu Mureş – Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni şi Autostrada Bacău – Braşov’, a spus Orban.

Premierul a adăugat: „Acestea nu sunt poveşti, ci obiective de investiţii pentru care la ora actuală avem garanţia finanţării de 75% şi vom găsi bani pentru a asigura finanţarea integrală a acestora. Judeţul Neamţ va fi străbătut de două autostrăzi: cea de pe axa nord – sud, dar şi Autostrada Unirii. Sunt obiective de investiţii fundamentale care vor garanta toate oportunităţile de dezvoltare de aici şi vor garanta că investiţiile vor trece Carpaţii’.

Sursa: libertatea.ro

taguri
Adaugă un comentariu