Hennessey Performance prezinta super masina Venom GT

Imagini oficiale ale noului Venom GT, de la Hennessey Performance.

Compania americana Hennessey Performance, cunoscuta pentru faptul ca face masinile rapide sa mearga si mai repede, a dat publicitatii primele imagini ale supercarului Venom GT. Cu un design bazat pe Lotus Elise, Venom GT combina un sasiu usor de provenienta britanica cu un motor american V8.

In cazul Venom GT, performanta este favorizata de greutatea relativ mica a masinii. Aceasta va cantari in jur de 1000 kilograme, datorita caroseriei concepute din fibra de carbon.

Motorul LS9 V8 de 6.2 litri va fi imprumutat de la Corvette ZR1 insa va fi usor ajustat de cei de la Hennessey pentru a oferi 725 cai putere. Puterea va fi transmisa rotilor din spate cu ajutorul unei cutii de viteze Ricardo in 6 trepte si, mai departe, spre sol, prin anvelope Michelin PS2.

Motoarele vor fi construite pe teritoriu american, in Texas, iar asamblarea lor se va face in apropiere de Silverstone, in Marea Britanie, acolo unde Venom GT va fi si testat. Desi productia masinii este limitata la doar 10 exemplare pe an, compania are deja comenzi pentru cel putin patru.

Sursa: hennesseyperformancestore.com

Adaugă un comentariu