Hitler era vitezoman! Cum a fost amendat Fuhrerul și cum a încercat să scape de responsabilitate

Înainte să devină cancelar, Hitler a avut și el probleme cu legea. În anul 1931, omul politic a fost amendat pentru că a depăşit viteza legală cu aproape 30 km/h.

Pe 19 septembrie 1931, cu doi ani înainte să devină cancelar al Germaniei, Hitler a fost surprins conducând cu 55,5 km/h într-un sat din apropierea oraşului Ingolstadt, viteză de două ori mai mare decât limita legală permisă atunci.

Informația a apărut în 2011, la 80 de ani de la eveniment, după ce amenda cu pricina a fost găsită în arhivele germane. În raportul întocmit de polițist se poate citi: “Viteza vehiculului a fost determinată de doi poliţişti cu cronometre. Maşina a parcurs 200 de metri în 13 secunde”. Pe baza plăcuţei de înmatriculare, s-a stabilit că maşina aparţina unui “A. Hitler”.

Mercedes-Benz 770K model W150, mașina preferată a lui Hitler

Nu doar că Adolf Hitler nu a plătit amenda niciodată, dar nu a recunoscut că ar fi fost la volanul mașinii. Fuhrer-ul a declarat că nu el conducea în acel moment, ci şoferul său Julius Schreck, pe care îl rugase să meargă “cât mai repede posibil”. Istoricii au pus detaliile cap la cap și au aflat că Hitler se grăbea pentru că cu doar o zi înainte, nepoata sa vitregă se sinucisese la Munchen.

Istoria Volkswagen Beetle, mașina creată la dorința lui Hitler

Adaugă un comentariu