Honda Civic a ajuns la cea de-a 11-a generație

Honda Civic a primit o nouă generație, iar reprezentanții producătorului nipon au prezentat și varianta care va fi vândută pe piața din Europa.

Noua generație a lui Honda Civic, a 11-a din cariera modelului, va fi oferită doar în compania unui sistem de propulsie hibrid pe piața din Europa. Vorbim despre sistemul e:HEV al celor de la Honda, deci similar la nivel tehnologic cu cel al lui Jazz, CR-V, HR-V și Jazz Crossstar.

Noua generație a lui Honda HR-V este aici

Reprezentanții Honda nu au dezvăluit încă specificațiile tehnice ale noului model și ale sistemului hibrid pe care îl folosește acesta, însă au precizat că are un motor cu ardere internă alimentat cu benzină, un motor electric și un acumulator integrat. Sistemul hibrid e:HEV de la Honda nu necesită încărcare de la priză, deoarece utilizează motorul cu ardere internă pe post de generator.

Odată cu acest anunț, este clar că următoarea generație a lui Honda Civic Type R nu va mai avea configurația pe care o găsim în prezent la hot hatch-ul japonez.

Honda confirmă hotărârea: toată gama va fi electrificată până la finele anului 2022

Această variantă a lui Honda Civic este prezentată la aproape două luni de la debutul modelului destinat pieței din Statele Unite ale Americii. Principala diferență este faptul că americanii vor primi o variantă berlină a lui Civic, în timp ce europenii vor avea o Honda Civic în versiune hatchback.

Honda Civic Type R: Roller coaster, baby!

Din punct de vedere estetic, varianta europeană a lui Honda Civic este diferită de cea pentru SUA la nivelul posteriorului, unde remarcăm un set de stopuri redesenate față de cele pe care le vor vedea americanii în trafic, iar acestea sunt legate cu o bandă discretă din plastic. Nu este clar în acest moment dacă acea bandă va fi, la rândul său, iluminată în momentul în care se vor aprinde stopurile. De asemenea, partea frontală nu are luminile de poziție portocalii specifice modelelor vândute pe piața din Statele Unite ale Americii.

Electrificarea la Honda: trei arome distincte

Debutul comercial al noii generații Honda Civic este programat în toamna acestui an. Prima generație a lui Honda Civic a fost lansată în 1972, iar modelul respectiv a fost unul dintre reperele care au dictat design-ul lui Honda e. Notăm și faptul că Honda a vândut 27 de milioane de unități Civic în 170 de țări de-a lungul carierei acestui model, iar noua compactă a niponilor are rolul de a continua acest succes comercial.

Adaugă un comentariu