Honda Civic Tourer reușește să bată un record mondial de consum mediu – 2,82 l/100 km pe un traseu de 13.498 km

Honda a vrut să demonstreze că noul Civic Tourer echipact cu unitatea diesel de 1,6 litri i-DTEC este capabil de performanțe remarcabile în materie de consum de carburant. Fergal McGrath și Julian Warren, doi ingineri Honda, au parcurs 13.498 de kilometri cu un consum mediu de doar 2,82 l/100 km.

Cei doi au demarat pe 1 iunie din orașul belgian Aalst, iar pe 25 iunie aceștia s-au întors în punctul de plecare. Traseul lor a trecut prin 24 de țări din Europa, printre care și România, iar lucrurile s-au desfășurat în condiții normale de trafic.

record mondial de consum honda

În medie, modelul japonez a reușit să parcurgă 1.500 de kilometri cu un plin, depășind astfel valorile oferite de producător (3,8 l/100 km în regim mixt). Regulile impuse de Cartea Recordurilor Guinness a implicat prezența ambilor șoferi pe toată perioada deplasării, iar echipa a fost nevoită să adune dovezi pe tot parcursul drumului (date gps, poze, filme și declarații independente ale unor martori etc).

După cum era normal, mașina a fost echipată și cu un sistem special de monitorizare prin GPS. Pentru ca recordul să poată fi omologat, mașina a fost inspectată la plecare, respectiv la sosire pentru a certifica faptul că nu au existat intervenții de ordin tehnic.

Adaugă un comentariu