Hypercarul în ediție limitată Koenigsegg CC850 nu doar că e rapid, dar s-a și vândut repede. Ce va face producătorul?

Un exemplar Koenigsegg CC850 a fost expus în premieră la 2022 Monterey Car Week. Ce s-a întâmplat cu acest prilej? În scurt timp a fost vândută întreaga ediție limitată de 50 de exemplare. În această situație, Koenigsegg a anunțat că va suplimenta oferta cu încă 20 de exemplare – asta fără a preciza cât a cerut pe o asemenea mașină și nici dacă modifică prețul inițial.

Într-o lume a digitalizării automobilului, Koenigsegg CC850 a reținut atenția prin caracterul refractor la această tendință. De fapt, mașina aduce aminte într-o măsură considerabilă de coupe-ul Koenigsegg CC8S, lansat în 2002. Așadar, Koenigsegg CC850 a apărut la un dublu moment aniversar: 20 de ani de la debutul emblematicului CC8S și 50 de ani de la nașterea fondatorului Christian Von Koenigsegg (de unde și limitarea ediției la 50 de mașini).

După cum puteți observa din imaginile alăturate, Koenigsegg CC850 are tablou de bord analog și cutie de viteze manuală cu schimbătorul ghidat printr-o culisă metalică. În poziție longitudinal centrală se găsește montat un motor V8 twin-turbo de 5,0 litri, acesta fiind derivate din așa-numitul V8 Jesko, utilizat pe mașinile Koenigsegg Jesko lansate în 2019 (Jesko era numele tatălui lui Christian Von Koenigsegg). Revenind, motorul care animă hypercarul CC850 furnizează 1185 CP când este alimentat cu benzină convențională sau 1385 CP, când este alimentat cu combustibil E85 Flex Fuel.

Cântărind numai 1385 kg, Koenigsegg CC850, trebuie să reprezinte o adevărată provocare în materie de pilotaj. Ca să-l și conduci la limită după ce l-ai plătit, trebuie să fii foarte odihnit, liniștit și cunoscător…

Adaugă un comentariu

Articole similare