Hyperloop va conecta Bratislava de Viena în 8 minute

Hyperloop Transportation Technologies a anunțat semnarea unei înțelegeri cu guvernul Slovaciei pentru a explora posibilitatea construirii unui sistem Hyperloop, care să lege Bratislava de Viena și de Budapesta.

Dacă această înțelegere se va materializa, vecinii noștri din Ungaria vor putea călători în câteva minute de la Budapesta la Bratislava și, mai departe, la Viena, în timp ce noi vom retrai în continuare legenda meșterului Manole, fără autostrăzi și cu trenuri care merg cu 40 km/h.

Sistemul Hyperloop a fost prezentat prima oară de vizionarul Elon Musk, în 2013, ca un sistem de transport al viitorului. Tehnologia a fost ulterior oferită în regim Open Source oricui dorește să o dezvolte. Prin hyperloop, vehiculele vor călători în interiorul unui tub presurizat, exact așa cum se deplasează capsulele cu bani la supermarket. Vitezele maxime care se pot atinge sunt aproapiate de viteza sunetului. Astfel, o călătorie Bratislava-Viena ar putea dura doar opt minute. Prin comparație, aceeași călătorie cu mașina durează acum peste o oră.

Potrivit lui Dirk Ahlborn, CEO al Hyperloop Transportation Technologies, sistemul ar putea fi construit „destul de rapid, însă a fost reticent în a oferi o dată exactă, pentru că sunt mai mulți factori care trebuie luați în calcul. Unul dintre cei mai importanți ține de discuțiile cu Uniunea Europeană și posibilitățile de finanțare ale proiectului. Atunci când Musk a prezentat conceptul, în 2013, costurile pentru un segment de 560 km, între Los Angeles și San Francisco erau estimate între 6 și 7,5 miliarde de euro.

via | mashable.com

Adaugă un comentariu