Hyundai a prezentat noul motor 1.6 GDi și transmisia automată cu 8 rapoarte

Hyundai a prezentat astăzi noul motor de 1.6 litri GDi și cutia automată cu opt trepte, dedicate vehiculelor hibrid cu tracțiune față. Evenimentul de prezentare a avut loc în cadrul International Powertrain Conference.

Hyundai – Kappa 1.6 litri GDi

Conform oficialilor Hyundai, noua unitate de 1,6 litri oferă un plus de putere, performanță și economie de carburant. Motorul, care va fi lansat în 2016, are o eficiență termică de 40% iar puterea oferită este de 105 CP. Cuplul motor anunțat de sud-coreeni este de 147 Nm.

Hyundai – Transmisie automată cu opt trepte

Spre deosebire de actuala cutie automată în șase trepte, noua transmisie promite să ducă la un consum mai mic cu 7,3%. Conform oficialilor asiatici, creșterea numărului de rapoarte a dus la majorarea accelerației, la reducerea consumului și la diminuarea zgomotului și vibrațiilor.

FF 8-speed AT

Totodată, masa totală este mai mică cu 3,8 kilograme, iar pompa de ulei a fost reproiectată pentru reducerea consumului și micșorarea pierderilor. Mai mult decât atât, convertizorul de cuplu aduce și el un plus în dreptul economiei de carburant.

Adaugă un comentariu