Hyundai lansează mașina care își încarcă bateria și de la Soare

În speranța că va reduce emisiile de CO2 și că va oferi un plus de autonomie modelelor sale eco, Hyundai lansează o mașină echipată cu panouri fotovoltaice. Integrate în plafon, acestea pot înmagazina suficientă energie solară încât să încarce bateria autoturismului cu până la 30-60 de procente, zilnic.

Noul Hyundai Sonata Hybrid va fi dotat cu panouri fotovoltaice, despre care constructorul auto sud-coreean promite că se vor dovedi extrem de eficiente. Potrivit oficialilor companiei, aceste panouri pot înmagazina în șase ore suficientă energie solară încât să încarce bateria mașinii cu până la 60%.

 

Citește și:

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

Pe termen lung, acestea ar oferi vehiculului hibrid un bonus de 1.300 km anual, în ceea ce privește autonomia. Sud-coreenii sunt atât de încrezători în eficiența panourilor solare, încât plănuiesc să le introducă și pe alte modele din gamă, în viitorul apropiat.

Din păcate, Hyundai a anunțat că va vinde modelul Sonata Hybrid doar în America de Nord și în Coreea de Sud. Cu alte cuvinte, constructorul nu intenționează să comercializeze mașina și în Europa, cel puțin în primă fază.

Aceasta nu va fi singura mașină de pe piață care își va încărca bateria prin intermediul panourilor solare. Toyota Prius este un alt exemplu de autoturism ce poate fi echipat cu această tehnologie. De asemenea, un start-up olandez va lansa în 2021 o mașină solară numită Lightyear One, care promite o autonomie extraordinară de 725 km.

Adaugă un comentariu