Hyundai i30 N Line: Tentă sportivă pentru compacta sud-coreeană

Hyundai i30 N Line este cea mai recentă adăugire la gama de compacte a producătorului din Coreea de Sud.

Rețeta aplicată de Hyundai pentru a crea acest model nu este deloc nouă, iar ea a fost aplicată cu succes și de alte mărci de-a lungul timpului. Cel mai apropiat exemplu vine de la marca soră Kia, care oferă variante GT Line ale modelelor sale. Renault a ales o denumire similară pentru versiunile ieșite din comun ale gamei obișnuite, dar cu piese de la gama de performanță.

Studiu de fiabilitate JD Power: Kia, Hyundai şi Dacia reprezintă surprizele pieţei germane

În cazul Hyundai, i30 N Line este doar primul exponent al acestei idei menite să aducă o condimentare a gamei. La nivel de design, modelul împrumută elementele stilistice ale lui i30 N, versiunea de performanță a compactei, pe care le pune pe caroseria standard cu cinci uși a lui i30.

Jantele sunt schimbate cu un set pe 18 inch, iar barele de protecție au un design mai sportiv și un ornament argintiu. Posteriorul prezintă două țevi de eșapament și aripile față au un set de logo-uri N Line.

Interiorul aduce scaune sport cu logo-ul N și pedale sport, un volan sport îmbrăcat în piele perforată și o nouă nucă a schimbătorului de viteze. În mod interesant, Hyundai a schimbat setările suspensiei și a montat discuri de frână mai mari pentru această variantă. Astfel, în loc de 15 inch, acestea au diametrul de 16 inchi, dar numai pe puntea față.

Noul Kia Ceed – prețuri în România și oferta pentru programul Rabla

Anvelopele standard sunt Michelin Pilot Sport 4, pentru un plus de performanță. Răspunsul la accelerație al motorului a fost îmbunătățit, spun cei de la Hyundai, însă nu există o creștere a performanțelor.

Clienții trebuie să aleagă între un motor 1.4 turbo și un diesel de 1.6 litri. Primul oferă 138 CP și 242 Nm, în timp ce al doilea livrează 134 CP și 280 Nm. Aproape jumătate față de un i30 N, dar la un preț semnificativ mai mic. I30 N Line este doar începutul acestui tip de produs în gama Hyundai.

Hyundai N Concept RN30, prototipul care anunță hothatch-ul compact i30 N

Adaugă un comentariu