Experiment inedit cu Hyundai Nexo: mașina „alimentează” cu aer un sportiv (VIDEO)

Pentru a demonstra cât de curate sunt emisiile modelului pe hidrogen, Hyundai a creat un exercițiu foarte convingător.

Citește și:

Previziunea unui gigant din industria auto: Mașinile cu hidrogen le vor detrona pe cele electrice

De ce nu sunt (încă) populare mașinile cu hidrogen, în ciuda eficienței lor

Tehnologia mașinilor cu pilă de combustie pe hidrogen este încă departe de a se impune pe piață, însă pe termen lung pare să fie cea mai bună soluție la problema poluării. Unul dintre exemplele elocvente este Hyundai Nexo, SUV-ul sud-coreean care se achită de toate cerințele specifice unui automobil fără niciun sacrificiu pentru mediul înconjurător.

Nexo are la bază un sistem cu pilă de combustie, combinând oxigenul și hidrogenul pentru a alimenta motorul electric și bateria de 1,56 kWh. Puterea sistemului este de 161 CP, suficient pentru o accelerație 0-100 km/h în 9,54 secunde, o viteză maximă de 179 km/h și – mai important – pentru o autonomie de până la 665 de kilometri.

Dar aspectul cu adevărat impresionant este nu doar lipsa emisiilor de noxe, ci faptul că utilizarea sa are ca rezultat producerea de aer curat. Într-o oră, Hyundai Nexo emite 25,9 kilograme de aer curat, suficient pentru a „hrăni’ pentru o oră un grup de 42 de adulți.

Pentru a demonstra eficiența sistemului cu pilă de combustie, divizia spaniolă a Hyundai a creat un experiment inedit: a izolat un sportiv de performanță într-o bulă și l-a „hrănit’ doar cu aer produs de Nexo. Altetul olimpic Mireia Belmonte a fost subiectul uman al experimentului; aceasta a trebuit să alerge pe o bandă în timp ce Nexo s-a ocupat de alimentarea bulei cu aer.

Hyundai Nexo este comercializat în 18 țări din lume, dintre care 13 europene. Prețul lui Nexo este de 69.000 de euro în Germania, iar pachetul de dotări oferit este foarte cuprinzător și sigur. În România, Nexo nu este încă disponibil, însă producătorul sud-coreean oferă și pe piața noastră soluții mai puțin dăunătoare mediului, precum Ioniq și Kona.

 

Adaugă un comentariu