Previziunea unui gigant din industria auto: Mașinile cu hidrogen le vor detrona pe cele electrice

Întreaga industrie auto se reorientează treptat către sisteme de propulsie nepoluante, iar mașinile electrice par a fi viitorul, din acest punct de vedere. Totuși, reprezentantul unei companii importante din domeniu este convins că această tendință nu va dura veșnic, iar autoturismele alimentate cu hidrogen le vor detrona pe cele electrice.

Felix Gress, Directorul de Comunicare și Relații Publice din cadrul producătorului german de componente auto Continental, susține că tehnologia ce stă la baza vehiculelor electrice este insuficient de performantă pentru a satisface nevoile clienților. Pe termen lung, acesta prevede că mașinile cu pile de combustie vor domina piața.

 

Citește și:

Cum a vrut şoferiţă din Prahova să-i fraierească pe polițiștii care o amendau!

CEA MAI TRISTĂ VESTE: Nu-l vom mai vedea vreodată pe Michael Schumacher!

Fă ASTA să-ți răcești rapid mașina încinsă de soare! Durează 2 minute

 

În opinia lui Felix Gress, mașinile electrice nu oferă un raport calitate-preț mulțumitor: „Pentru clienți va fi dificil să accepte o asemenea mașină pe piață – plătești mai mult [n.r. prin comparație cu un autoturism convențional], dar primești o mașină inferioară, deci va fi greu de vândut’.

Vehiculele electrice dețin momentan o cotă extrem de redusă pe piața auto mondială, iar Directorul de Comunicare al Continental nu crede că situația va evolua prea mult în favoarea lor. Acest lucru s-ar datora tehnologiei insuficient de avansate: „Tehnologia bateriilor, potrivit estimărilor noastre, este limitată. Nu asigură destulă autonomie pentru a satisface nevoile unora dintre oameni’.

Deși își pune speranțele în evoluția mașinilor alimentate cu hidrogen, Gress recunoaște că mai este nevoie de timp pentru ca răsturnarea de situație să aibă loc: „Pilele de combustie încă nu sunt pregătite să intre pe piață, dar vom începe să le vedem tot mai des până în 2030, în special în rândul autoturismelor care se deplasează pe distanțe mari și al camioanelor’.

 

Sursa: AutoExpress / Foto: 123RF.com

Adaugă un comentariu