Test de impact: Această mașină alimentată cu hidrogen oferă siguranță maximă

Institutul de Asigurare a Siguranței pe Autostrăzi (IIHS) a testat pentru prima oară o mașină alimentată cu hidrogen, iar aceasta a obținut calificativ maxim la toate probele.

Autoturismul supus experimentului este Hyundai Nexo, un SUV al cărui sistem de propulsie este alimentat cu hidrogen. Testat la cererea constructorului auto sud-coreean, Nexo a obținut calificativul maxim la toate cele șase categorii analizate, primind astfel distincția „Top Safety Pick+’.

 

Citește și:

O șoferiță acuză: Am plătit pentru 50 litri de benzină, deși rezervorul mașinii are doar 45

Țeapă pe autostradă! Cum îi păcălesc hoții pe șoferi, în drum spre Constanța

 

Se remarcă sistemul standard de prevenire a impactului frontal. Vehiculul a evitat coliziuni la probele de 19 km/h și 40 km/h și este echipat cu un sistem de avertizare a coliziunilor frontale care respectă criteriile Administrației Naționale pentru Siguranța în Trafic pe Autostrăzi‘, au declarat reprezentanții IIHS.

Institutul de Asigurare a Siguranței pe Autostrăzi (IIHS) este un ONG american care testează siguranța mașinilor comercializate în SUA, prin teste de impact și alte studii.

Anul trecut, Hyundai Nexo a fost testat și de ONG-ul Euro NCAP (Programul European de Evaluare a Mașinilor Noi), care i-a acordat tot calificativul maxim: cinci stele din cinci.

Pe lângă siguranța oferită, rapiditatea alimentării este un alt criteriu atractiv al lui Hyundai Nexo: rezervorul se umple cu hidrogen în circa 5 minute, asigurând astfel o autonomie de până la 612 km.

 

Sursa foto: IIHS

Adaugă un comentariu