Au fost publicate ultimele rezultate Euro NCAP: Cinci stele pentru Hyundai NEXO

Euro NCAP a publicat rezultatele celei mai recente sesiuni de teste de siguranță. O premieră pentru aceștia a fost noul Hyundai NEXO, care este primul vehicul alimentat cu hidrogen care a fost supus testelor.

Citește și:

Noua mașină a lui Vladimir Putin

Transalpina se închide

Cum faci să iei 9000 de lei de la Primărie!

Iată noul Duster Pick-up!

Noul BMW X5 are deja 100 de comenzi în România

Poliția Română are autospeciale noi: Ce dotări au?

Ce riști dacă nu ai scaun special pentru copii?

Simulatorul auto folosit de Michael Schumacher este de vânzareâ

 

Celelalte autoturisme evaluate sunt Mercedes-Benz Clasa A, Mazda 6 Estate (break), Lexus ES, Peugeot Rifter, Citroen Berlingo și Opel/Vauxhall Combo.

Hyundai NEXO este primul autovehicul cu sistem de propulsie de tipul FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle) care a fost testat de Euro NCAP. Modelul alimentat cu hidrogen a reușit să obțină punctajul maxim de cinci stele.

Noul Mercedes-Benz Clasa A a obținut și el cinci stele Euro NCAP și se deosebește de restul modelelor testate prin obținerea celor mai mari punctaje la toate categoriile. Clasa A a punctat 96% la protecția ocupanților adulți, 91% la protecția copiiilor, 92% la protecția pietonilor și 75% la sistemele active de asistare.

Atât noua Mazda 6 Estate, cât și Lexux ES au obținut punctajul maxim Euro NCAP, iar trio-ul de vehicule comerciale ușoare, format din Peugeot Rifter, Citroen Berlingo și Opel Combo, a obținut patru stele.

Euro NCAP (Programul European de Evaluare a Mașinilor Noi) este un program de evaluare a performanțelor în domeniul siguranței autovehiculelor. A fost înființat în 1997 de Laboratorul de Cercetări în Transporturi al Departamentului pentru Transport din Marea Britanie și este susținut de mai multe guverne europene.

Adaugă un comentariu