Aurus Arsenal: noua mașină a lui Vladimir Putin a fost surprinsă pe străzi

Aurus este un brand rusesc care a intrat recent pe piața autoturismelor de lux. Pe lângă modelul Senat (utilizat oficial de Vladimir Putin), care a fost prezentat la Salonul Auto de la Moscova, rușii au în plan să lanseze mai multe autoturisme, printre care și Aurus Arsenal, un monovolum de lux.

Citește și:

Cel mai lung pod maritim din lume

Transalpina se închide

Cum faci să iei 9000 de lei de la Primărie!

Iată noul Duster Pick-up!

Noul BMW X5 are deja 100 de comenzi în România

Peugeot va avea o gamă de mașini sport electrice

De ce trebuie să rotim anvelopele la schimbul periodic?

Simulatorul auto folosit de Michael Schumacher este de vânzare

 

Autoturismul a fost surprins circulând pe străzile din jurul Kremlinului. Un rus a postat o fotografie a lui Arsenal pe contul său de Instagram, iar aceasta a fost preluată de presa internațională.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Попался! Случайно, на вскидку, только одна более-менее резкая фотка. На мой взгляд самый интересный автомобиль проекта “Кортеж” или ЕМП, микроавтобус Aurus Arsenal. Его не было на московском автосалоне и шейхам эту машину почему-то не предлагают, хотя ФСО вовсю пользуется пару бусов . Я бы на месте ВВП на нем катался, не надо пригибаться на заднем сиденье , как в Senatе Вот бы посмотреть, что и как внутри. P.S. когда снимал, дети с заднего сиденья спросили: “Папа, нас не оштрафуют за то, что ты снимаешь?”. В общем-то семейный универсальчик наваливающий из под моста в поворот за 7 мин до школьного звонка, с чекнутым папашей, пытающимся что-то там сфоткать, наверно то ещё зрелище. Больше так не буду? #ЕМП #кортеж #aurus #aurusarsenal #gatcha #cars #moscow #автоплюс #НАМИ #кремль #москва #аурус #bus #kremlin #newcar

O postare distribuită de Pavel Fedorov (@vorodef) pe

Brandul rusesc se laudă cu un aspect opulent, iar monovolumul nu dezamăgește. Putem observa o grilă frontală mare, asemănătoare cu cea a modelelor de lux de la Rolls Royce și Bentley.

Pe lângă monovolumul Arsenal și Aurus Senat, varianta civilă a autoturismului oficial al lui Vladimir Putin, rușii au de gând să lanseze un SUV cu numele de Komendant. Numele autoturismelor Senat, Komendant și Arsenal sunt împrumutate de la turnurile Kremlinului.

Toate modelele vor împărți aceeași platformă și vor avea sub capotă un propulsor bi-turbo V8 de 4.4 litri care este capabil să producă peste 600 CP. O cutie de viteze automată cu nouă trepte transmite puterea către sistemul de tracțiune integrală.

Interiorul monovolumului nu a fost fotografiat, dar ne putem aștepta la un aspect similar cu al lui Senat. Sedanul are un interior de lux îmbrăcat în piele și dispune de elemente din lemn și din diverse metale prețioase. Ne putem aștepta ca monovolumul să fie dotat cu ultimele sisteme de siguranță și confort.

Numele brandului este derivat din două cuvinte: Aurum (aur în latină) și rus, de la Rusia. Producătorul rus a anunțat că livrările pentru Aurus Senat vor începe la începutul lui 2019. Doar 150 de unități vor fi livrate în primă fază.

Înițial, Aurus se va vinde doar în Rusia, dar rușii au de gând să-si extindă vânzările autoturismelor de lux și pe piața din China și a Orientului Mijlociu. Odată cu extinderea vânzărilor, producția modelelor se va ridica la 10.000 de unități pe an.

Adaugă un comentariu