Limuzina lui Putin are și o variantă civilă: Iat-o pe Aurus Senat

Limuzina lui Putin are și o variantă pentru civili. Se numește Aurus Senat și vine fără blindajul cu care se mândrește mașina liderului rus.

A debutat la Salonul Auto de la Moscova și este o berlină care va debuta comercial în ianuarie 2019. Va fi vândută inițial doar în Rusia, dar ulterior va fi comercializată și pe alte piețe. Compania vrea să vândă 10.000 de unități pe an.

Citește și:

Cea mai scumpă mașină vândută vreodată la licitație

Costă 5 milioane de euro și toate unitățile sunt vândute

Amenzile pot fi plătite la jumătate din valoare în termen de 15 zile

Lada Vision 4×4: Cum arată un SUV de clasă mică de la ruși!

Bugatti Chiron din LEGO: Merge cu 20 km/h

Cea mai scumpă Lada Niva din lume

Drum expres spre Moldova: Noi planuri pe hârtie

RAR vrea să ofere cazierul oricărei mașini printr-un SMS

Război total mașinilor cu volan pe dreapta. Cât te costă să muți volanul pe stânga?

Aurus Senat amintește de mai multe mașini produse de alți producători, în special de Rolls-Royce Ghost șide Phantom, dar și de Chrysler 300C. Sub capotă stă un motor V8 twin-turbo de 4.4 litri care asigură 600 CP, cuplat unei transmisii automate cu nouă trepte. Aceasta livrează resursele către cele patru roți printr-un sistem de tracțiune integrală permanentă.

Interiorul nu este o surpriză, fiind îmbrăcat în piele și având ornamente din lemn și metal. Nu arată cu nimic mai deosebit decât modelele echivalente din gamele Mercedes-Benz, BMW și Audi, însă nu pare să vină cu toate dotările tehnologice ale acestora.

Chiar și așa, mașnia  are sistem de monitorizare a unghiurilor moarte, sistem de frânare automată de urgență cu funcție de detecție a pietonilor și sistem de citire a indicatoarelor rutiere, printre altele. Prețul acestui model nu a fost anunțat, dar ne așteptăm să ajungă să coste echivalentul în ruble a 100.000 de euro.

Adaugă un comentariu