Cea mai scumpă Lada Niva din lume

Casa de licitații RM Sothebys va pune la vânzare cea mai scumpă Lada Niva din lume.

Spre deosebire de alte SUV-uri, nu este vorba despre o ediție specială cu mai multe dotări, ci despre un model din 1981. Prețul nu este fix, ci modelul va fi oferit spre vânzare la licitație, iar estimările de preț fac acest model să fie cea mai scumpă Lada Niva oferită vreodată la vânzare.

Dar ce este atât de special la acest model, vă întrebați? Ei bine, cei de la Lada au pregătit mai multe unități Niva pentru Raliul Paris-Dakar. Vorbim despre o echipă de uzină care a concurat la cel mai înalt nivel al respetivei competiții. Tocmai acest lucru justifică parțial prețul modelului Lada Niva oferit de casa de licitații britanică.

În plus față de standard, acesta vine cu o capotă specială, un rollcage, mai multe scuturi metalice pentru transmisie și motor, lumini auxiliare, o suspensie ranforsată, un rezervor de carburant mai mare, portiere din plastic, un capac al hayonului realizat din același material și un sistem de stingere a incendiilor. Practic, cea mai scumpă Lada Niva oferită pe internet este un model de competiție care a alergat într-o singură cursă.

Citește și:

Rovinieta 2018: Cine sunt cei care nu trebuie să o plătească?

Video: Un şofer merge pe contrasens pe noua autostradă Aiud-Turda

Costă 5 milioane de euro și toate unitățile sunt vândute

RAR vrea să ofere cazierul oricărei mașini printr-un SMS

Război total mașinilor cu volan pe dreapta. Cât te costă să muți volanul pe stânga?

 

În caz că erați curioși, Lada a ieșit pe locul trei la Paris-Dakar în 1981, dar nu cu acest model Niva. O altă mașină din echipă a obținut rezultatul respectiv, pe când exemplarul care este pus la licitație a abandonat. Cauza abandonului nu este precizată, dar îi știrbește din pedigree-ul acestui exemplar, dacă putem folosi acest termen în cazul unui Lada Niva dni 1981.

În orice caz, specialiștii casei de licitații estimează că acest exemplar va ajunge să coste între 55.000 și 83.000 de euro. Vestea bună este că vehiculul este în starea originală și nu a fost restaurat. Va fi vândut în cadrul licitației organizate la Londra la începutul lunii septembrie.

Adaugă un comentariu