Designul incisiv al sedanului Hyundai Sonata 2024 are certe trimiteri premium-sport. Nu-i lipsesc nici argumentele tehnice.

Hyundai Sonata 2024 se face remarcat printr-o înfățișare ducând cu gândul la ceva între Lamborghini și Porsche. Fără a mai face apel la clișeul unei grille de radiator neoclasice, cum încă se poartă pe la sedanurile de clasă medie și mare, noul Hyundai Sonata (mai exact, un facelift amplu al generației lansate în 2019) reușește să impună o identitate stilistică pregnantă. La spate, stopurile LED care acoperă toată lățimea mașinii completează designul elegant.

Înăuntru, Sonata 2024 oferă un interior spațios și sofisticat. Planșa de bord digitală include un touchscreen având diagonala de 12,3 inci și un sistem audio premium. La aceastea se adaugă o serie de dotări tehnice avansate, inclusiv un sistem de camere cu acoperire de 360 de grade, multe funcții de asistare pentru conducere și conectivitate pentru smartphone-uri.

Deși aspectul exterior promite maim ult în privința motorizărilor, Sonata 2024 vine numai cu trei variante, toate cu patru cilindri. Ce-i drept, ele oferă prestații mai mult decât decente. Motorizarea aspirată de 2,5 litri produce 190 CP și, suntem convinși, adepții răspunsului progresiv și spontan al propulsoarelor nesupraalimentate o vor aprecia. Varianta turbo a acestui propulsor pune la bătaie 290 CP. La acestea se adaugă un sistem de propulsie hibrid format dintr-un motor cu benzină de 2,0 litri (151 CP) și unul electric (51 CP). În privința transmisiei, notăm prezența cutiilor de viteze automate cu opt trepte.

Nivelul ridicat de siguranță este un alt argument al noului sedan coreean. Hyundai a implementat o serie consistentă de funcții de siguranță, inclusiv frânare automată de urgență, avertizare de coliziune frontală și asistare pentru menținerea benzii de mers.

În cadrul clasei mari, Hyundai Sonata 2024 aduce imaginea unui sedan îndrăzneț și modern, oferind o dozare elaborată de performanță, tehnologie și siguranță. Propunerea mărcii coreene are destul rafinament stilistic și conceptual pentru a-i face pe doritorii de sedanuri pretențioase să-și întoarcă privirile de la mărcile europene consacrate. Mai puțin amuzant e faptul că mașina nu face parte din oferta Hyundai pentru piața europeană.

Adaugă un comentariu

Articole similare