Iată cum arată Dacia Duster Papamobil

A mai rămas o zi până la sosirea Papei Francisc în România. În perioada 31 mai – 2 iunie, Suveranul Pontif plănuiește să viziteze mai multe orașe, deplasându-se pe șoselele noastre cu un celebru Papamobil. 

Primul Papamobil din istorie a fost un Nürburg 460 Pullman Saloon, construit în anii 30 de Mercedes-Benz, special pentru Papa Pius al XI-lea.

Citește și

Viaţa în Bucureşti: iată cum atacă un taximetrist cu cuţitul un client care nu a vrut să se lase păcălit!

Dacia Duster TCe 130 CP & 150 CpP 4WD – preţuri în România

În anii 60, Papa Ioan al XXIII-lea se deplasa cu ocazia vizitelor oficiale într-un 600 Pullman Landaulet sau într-un 300 SEL.

 De-a lungul timpului, alte mașini destinate transportului Suveranului Pontif au fost Fiat Campagnola, SEAT Panda, Jeep Wrangler, Mercedes-Benz Clasa M, Clasa G și un Leyland Constructor modificat.

Totuși, termenul „Papamobil’ s-a consacrat abia în anii 1970, când în fruntea Bisericii Catolice era Ioan Paul al II-lea. Acesta și-a vizitat țara natală – Polonia – într-un vehicul utilitar FSC Star 660, o autospecială pe șasiu de camion.

Acum a venit rândul producătorului de la Mioveni să ofere un vehicul modificat pentru transportul Papei Francisc în România. Este vorba de un model Dacia Duster cu modificările impuse de serviciile de securitate și care oferă în același timp Suveranului Pontif  posibilitatea să vadă și să fie văzut de cei care vor participa la manifestările din România.

Iată cum arată Dacia Duster Papamobil

Cu siguranță sub capota acestui Duster modificat se află cel mai puternic motor de care dispune Dacia pentru că geamurile blindate și alte elemente de siguranță au crescut serios greutatea SUV-ului.

 

 

Sursa foto: știrileprovtv.ro

Nu este pentru prima dată când Papa Francisc folosește un model Dacia.  Suveranul Pontif a folosit pentru vizita din anul 2016 din Armenia o Dacia Logan, după ceremonia oficială de bun venit de la aeroport.

papa francisc

    Vasile says:

    intrebare
    a circulat Papa in Romania cu acest ”papamobil” romanesc ? si daca nu , de ce?

Adaugă un comentariu