IGPR: Polițiștii nu au normă de amenzi

Poliţia Română a informat că nu există o normă de amenzi pentru încălcarea de către oameni a restricţiilor de circulaţie impuse prin ordonanţele militare.

Poliţiştii nu au normă de amenzi. Colegii mei sunt instruiţi să respecte drepturile şi libertăţile cetăţenilor, să analizeze obiectiv fiecare caz în parte şi să aplice măsurile legale doar atunci când situaţia o impune', a declarat purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan.

„Ştim că sancţiunile pot părea mari, însă vreau să fac o precizare. Scopul nu este acela de a sancţiona, ci de a fi alături de oameni, în special pentru a limita răspândirea noului coronavirus', a completat el. Georgian Drăgan a mai precizat că s-a făcut o verificare punctuală la nivelul Poliţiei Române în ceea ce priveşte amenzile aplicate în ultimele 24 de ore, din care a reieşit că, din cele aproximativ 7.000 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie, doar aproximativ 50 au fost aplicate persoanelor de peste 65 de ani.

Într-un interviu pentru Libertatea, polițistul Valter Kovacs din Timiș a spus că se fac presiuni asupra polițiștilor să dea mai multe amenzi.

taguri
    VIOREL says:

    cum vor fi pedepsiti politistii care dau abuziv amenzi , acestea fiind anulate in instanta

    / citi politisti sunt amendati ca se deplaseaza fara declaratie si cine i controleaza ? personal am fost obligat sa suport mai multe abuzuri din partea politistilor , iar totul a fost musamalizat pe principiul ,,corb la corb nu si scoate ochii”.din aceste motive n am incredere in npolitie !

Adaugă un comentariu