Pe autostrada A1: un șofer produce încălcări ale legii în cascadă, culminând cu excesul de viteză înregistrat de radar – 243 km/h.

În cursul după amiezii de duminică, Brigada Autostrăzi a Poliției folosind un aparat radar Trucam înregistrat un participant la trafic pe autostrada A1 rulând cu viteza excesivă de 243 km/h. Aceasta înseamnă cu 113 km/h maim ult decât limita legală de 130 km/h!

Situația a fost sesiztată de polițiști în zona localității Săliște (km 270). După depășirea vitezei legale, următoarea încălcare a legii pe care a făcut-o șoferul respectiv a fost nerespectarea semnelor de oprire pe care i le-au adresat polițiștii. Poliția a reușit să-l oprească abia după ce a parcurs alți 16 km, prilej cu care s-a constatat că bărbatul în vârstă de 35 de ani, cetățean al localității Dobarca din județul Sibiu, nu purta centura de siguranță și avea la bordul automobilului doi copii minori care nu erau așezați în scaune pentru copii, în conformitate cu legea.

Conform Poliției Județene Sibiu: „Cu ocazia opririi s-a constatat faptul ca bărbatul nu purta centura de siguranţă şi transporta doi copii minori fără dispozitive de fixare (scaun de copil sau înălţător). Împotriva conducătorului auto s-a dispus măsură tehnico-admistrativă de reţinere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 150 de zile, fiind aplicată şi amendă în valoare de 3.480 lei’.

Dincolo de aceasă amendă, şoferul a fost sancţionat contravenţional pentru nepurtarea centurii de siguranţă şi pentru transportarea minorilor fără dispozitive de siguranţă.

Adaugă un comentariu

Articole similare