Închidere definitivă pentru fabrica Toyota din Sankt Petersburg, Rusia – hotărâre luată pe fondul lipsei perspectivelor de viitor.

Conform informațiilor difuzate de Toyota Newsroom Europe, renunțarea la operațiunile productive din Rusia devine completă pentru producătorul auto nipon Toyota Motor. Compania oprise încă din martie atât producția locală, cât și importul de automobile.

Uzina, situată la Sankt Petersburg, asigura o capacitate anuală de producţie de 100.000 de vehicule. Liniile sale de asamblare au livrat mașini din seriile Camry şi RAV4. Se preconizează că unitatea industrială va trece în conservare în intenția unei vânzări ulterioare, conform surselor citate de publicaţia rusă Kommersant.

Toyota a comunicat oficial că „În intervalul din 4 martie și până acum, ne-am păstrat pe deplin forţa de muncă şi ne-am asigurat că uzina noastră este gata să repornească producţia, dacă circumstanţele ne permit. Cu toate acestea, după şase luni, nu am reuşit să reluăm activităţile normale şi nu vedem niciun semn că o vom putea reporni în viitor’.

Compania niponă a anunțat că îşi va respecta toate obligaţiile sociale şi va oferi angajaţilor plăţi suplimentare semnificative. De asemenea, vor fi menținute în Rusia serviciile post vânzări privind automobilele mărcilor Toyota şi Lexus, precum şi reţeaua de dealeri.

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare