Detroit 2013: Infiniti Q50 – rival pentru BMW Seria 3

Infiniti Q50 este primul model al marcii de lux a japonezilor de la Nissan care utilizeaza noua structura de acronime pentru denumirea intregii familii. Practic, Q50 este urmasul vechiului Infiniti G.

 

Infiniti Q50 are un design complet nou si ofera directia pentru viitoarele modele ale marcii. In momentul lansarii acesta va fi oferit cu doua sisteme de propulsie. Primul este un V6 aspirat pe benzina de 3,7 litri de 330 CP, iar cel de-al doilea este un hibrid compus dintre un motor electric si unul V6 pe benzina de 3,5. Desi nu a fost anuntat oficial este de asteptat ca pentru Europa sa fie oferit dieselul de 3 litri, existent si in gama curenta la alte modele Infiniti.

Q50 va fi un model orientat spre dinamica, spre placerea de a conduce si vrea sa rivalizeze actualul BMW Seria 3 din punct de vedere al agilitatii. Trebuie remarcate sisteme precum Direct Adaptive Steering (printre cele mai rapide sisteme de directie din lume), cheia inteligenta i-Key care va retine toate setarile individuale ale mai multor soferi sau sistemul multimedia InTouch cu doua ecrane tactile ce va depasi orice alt sistem din punct de vedere al conectivitatii si interactiunii. Vanzarile vor incepe in vara anului 2013.

Citeste mai multe informatii in numarul 1/2013 din revista Auto Bild, la chioscuri din 24 ianuarie.

Adaugă un comentariu