Înmatricularea mașinilor Euro 3 și Euro 4 ar putea fi interzisă în România

Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin menținerea unui parc auto cu autovehicule (Euro 6) eficiente sau vehicule cu propulsie electrică și prin interzicerea înmatriculării autovehiculelor cu norme de poluare Euro 3 și Euro 4, sunt măsuri introduse în Planul Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice 2021-2030 (PNIESC).

Varianta revizuită a PNIESC a fost pusă în dezbatere pe site-ul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. În document nu este precizat când ar putea fi adoptată măsura interzicerii înmatriculării autovehiculelor Euro 3 și Euro 4.

PNIESC a fost revizuit în urma recomandărilor Comisiei Europene. În ceea ce privește cota de energie regenerabilă, Comisia Europeană a recomandat României să crească nivelul de ambiție pentru 2030, până la o pondere a energiei din surse regenerabile de cel puțin 34%.

În consecință, nivelul de ambiție cu privire la ponderea energiei din surse regenerabile a fost revizuit față de varianta actualizată a PNIESC, de la o cotă propusă inițial de 27,9%, la o cotă de 30,7%.

În acest plan mai apar introducerea de taxe de mediu ridicate și stricte, care să limiteze achiziția vehiculelor uzate şi introducerea unor benzi speciale de circulație pentru mijloacele de transport public și automobilele electrice.

Sursa: libertatea.ro

  ITRobert says:

  Eu zic sa nu se mai inmatriculeze masini sub 100 de mii de Euro (bucata nu lotul)… In ’90, cand inca traiam in Germania, am cumparat un Golf II nou. Avea ceea ce se numeste “Drei Wege Kat”, adica catalizatoarele care sunt si astazi pe masini, dar atunci era o noutate si primeai trei ani de zile scutire de taxe auto deoarece acel catalizator reduce emisiile cu 99%. Toate aberatiile de norme Euro, daca e de bun, sa ne ghidam dupa cele vehiculate in ’90, se invart in contextul a 1%. ESTE STUPID!!! Dar face bani…

  gigi says:

  După articolul ăsta, non euro și euro1 și 2 se înmatriculeaza…

  claudiu iliescu says:

  “Eat shit!”…

Adaugă un comentariu