Ispita colecționarilor: motocicletă Ducati Diavel for Bentley by Mulliner și coupe-ul Bentley Batur by Mulliner aferent.

Exclusivism pe toate părțile: Ducati nu va produce decât în 50 de exemplare motocicleta Ducati Diavel for Bentley, sursa de inspirație pentru această realizare fiind coupe-ul Bentley Batur by Mulliner din care vor fi asamblate numai 18 exemplare.

Deci unii dintre viitorii fericiți motocicliști posesori de Ducati Diavel for Bentley vor rămâne fără corespindentul cu patru roți al motocicletei Ducati, deoarece seria limitată de coupe-uri Bentley numără cu 32 de exemplare mai puțin decât seria limitată a motocicletelor pomenite mai devreme. Ca să fie și mai complicat, cele 18 exemplare de Bentley Batur by Mulliner erau deja rezervate în momentul anunțării seriei limitate moto.

Motocicleta Ducati Diavel for Bentley, realizată printr-o personalizare remarcabilă a modelelor Ducati Diavel V4, a fosr recent prezentată în cadrul unui eveniment „fuorisalone' prilejuit de salonul Art Basel de la Miami. Născut din colaborarea între cei doi producători, proiectul leagă Ducati și Bentley de viziunea de performanță, măiestrie și exclusivitate. Rezultatul este o sinteză spectaculoasă de tehnologie, stil și performanță capabilă să-i facă pe pasionați să viseze.

Veste oarecum consolatoare pentru cei care s-au aprins după ediția limitată la 50 de exemplare a motocicletei Ducati Diavel for Bentley Mulliner (rezervate exclusiv posesorilor de automobile Bentley): producătorul moto din Bologna va asambla o serie redusă de 500 de exemplare numerotate și denumite Ducati Diavel for Bentley de motociclete purtătoare ale unora dintre elementele de personalizare cu caracter Bentley create cu prilejul acestei prime colaborări notorii dintre Ducati și Bentley.

Bentley Batur este cea mai puternică mașină de serie Bentley de până acum, cu un motor W12 twin-turbo de 740 CP. Mai mult decât atât, Batur combină măiestria tradițională Bentley cu o caroserie sculptată și musculară, care definește un nou ADN de design pentru Bentley și care se constituie într-o avanpremieră a noii direcții de design pentru marcă. Mesajul vizual comunică putere și eleganță, fără ostentație sau exces. Cele 18 exemplare ale seriei de coupe-uri Bentley Batur sunt asamblate manual de către angajații carosierului Mulliner, cel mai vechi constructor de caroserii din lume, devenit în prezent divizie internă de personalizare a mărcii Bentley.

Revenind la Diavel, Centro Stile Ducati, în colaborare cu designerii Bentley, a creat un nou design pentru această motocicletă specială, inspirându-se din Batur, de la care preia liniile marcante ale profilului. Culoarea Scarab Green, sofisticată, rafinată și bogată în nuanțe metalice, provine din paleta Bentley Mulliner și este utilizată pe toată caroseria. Liniile clare și agresive ale Diavel V4 au fost, de asemenea, revizuite profund prin componente tehnice: multe dintre trăsăturile caracteristice ale Batur sunt preluate în diferite părți ale motocicletei. Jantele forjate, concepute și create pentru această motocicletă, amintesc de formele mașinii și sunt vopsite în Dark Titanium Satin, lăsând la vedere unele suprafețe prelucrate.

Prizele de aer laterale reflectă grila frontală în două tonuri, unul dintre cele mai recunoscute elemente ale Batur. Gurile de eșapament, grupate câte două, fac referire la elementele corespunzătoare ale mașinii. Sistemul de evacuare, împreună cu carcasa sa, au fost reproiectate pentru a se armoniza cu liniile rafinate ale motocicletei. Aripa roții din față, carenajul și partea superioară a rezervorului amintesc de nervurile de pe capota din față, în timp ce partea din spate a șeii, pentru un singur loc, care poate fi înlocuită cu un scaun pentru pasager, ia multe indicii de stil din spatele modelului Batur. Componentele carenei sunt realizate din fibră de carbon de înaltă calitate (aripi, capac far, capac motor, capace ale galeriilor și radiator, carcase radiator, panouri laterale, piesa de coadă). Scaunul pilotului, din Alcantara neagră, este inspirat de interiorul mașinii, cu manoperă de precizie care dezvăluie țesătura roșie de dedesubt, aceeași cu cea a scaunelor Batur, și logo-ul Bentley brodat pe suportul pentru spate.

Ducati Diavel for Bentley mizează pe motorul V4 Granturismo de 1158 cmc, element definitoriu al patrimoniului tehnic Ducati și, în același timp, o configurație extrem de rafinată. Puternic (168 CP), bogat în cuplu dar și extrem de ușor și compact, motorul este în același timp fluid și spontan în răspuns încă din plaja inferioară a regimului de turații. Secvența de aprindere de tip Twin Pulse, împreună cu sistemul de evacuare dedicat, creează inconfundabilul timbru al eșapamentului.

Colaborarea dintre Ducati și Bentley a fost facilitată de participarea celor două mărci la „Progressive Brand Group' al Grupului Volkswagen, care include și Audi și Lamborghini.

Adaugă un comentariu

Articole similare