Jaguar Land Rover anunţă o creștere de 7% a vânzărilor pentru anul trecut

Jaguar Land Rover a anunţat că în 2017 vânzările sale au crescut cu 7% în ritm anual până la o cifră record de 621.109 vehicule.

După preluarea de către grupul indian Tata Motors în 2008, Jaguar Land Rover a demarat un plan de relansare destinat reînnoirii şi extinderii liniei de modele şi majorării capacităţilor de producţie până la aproximativ un milion de unităţi la finele acestui deceniu.

Luni, Jaguar Land Rover a precizat că creştere vânzărilor pe piaţa din China, principala sa piaţă, şi din SUA au ajutat la contracararea condiţiilor dificile de pe pieţele din Marea Britanie şi restul Europei.

‘Încă o dată am realizat o creştere anuală a vânzărilor graţie unei game de produse de clasă mondială şi noilor modele precum E-PACE şi Velar dar şi modelelor specifice pentru piaţa din China precum XFL’, a declarat directorul de vânzări de la JLR, Andy Goss.

Anul trecut, vânzările de automobile de lux marca Jaguar au crescut cu 20% în ritm anual până la 178.601 unităţi, în timp ce vânzările de automobile marca Land Rover au crescut cu 2% în ritm anual până la 442.508 unităţi. Cel mai bine vândut model în 2017 a fost Discovery Sport cu 126.078 unităţi. De asemenea, China a fost cea mai importantă piaţă în 2017 pentru Jaguar Land Rover cu vânzări anuale de 146.399 de unităţi, în creştere cu 23% în ritm anual.

Adaugă un comentariu