Jaguar XE SV PROJECT 8: un sedan de 600 CP dezlănţuit pe pistă!

Jaguar XE SV PROJECT 8 este al doilea proiect Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations după modelul F-TYPE Project 7 lansat în 2014. Trebuie să spunem de la început că Jaguar XE SV PROJECT 8 este o maşină destinată colecţionarilor şi va fi produsă în centrul de la Coventry în doar 300 de exemplare.

Jaguar XE SV PROJECT 8 are un propulsor de 5.0 litri Supercharged V8 care dezvoltă 600 CP. Cu acest motor XE SV PROJECT 8 accelerează la 100 km/h în 3.3 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 320 km/h. Jaguar afirmă că acestă versiune de motorizare este cea mai puternică produsă vreodată de companie.

Propulsorul V8 de 5.0 litri

 

Pentru comparaţie Jaguar F-Type SVR are tot motorul V8 de 5.0 litri dar pentru această versiune sunt disponibili doar 575 CP.  F-Type SVR accelerează de la 0 la 100 km/h în puțin peste 3,5 secunde şi pentru că are o greutate mai redusă reuşeşte să atingă o viteză maximă de 320 km/h comparabilă cu cea a  noului Jaguar XE SV PROJECT 8.

Jaguar XE SV PROJECT 8 dispune de reglaje manuale pentru înălțime, modul aerodinamic și poate fi setată transmisia pentru utilizarea pe circuit. Se poate comanda opțional o versiune Track Pack cu dooar două scaune care reduce greutatea cu 12.2 kg.

Jaguar XE SV PROJECT 8 vine doar cu AWD şi a primit evacuarea Titanium Variable Active Exhaust. Pentru caroserie s-au folosit din plin aluminiu şi fibra de carbon astfel că PROJECT 8 este sedanul cu cea mai redusa greutate din gama maşinilor Jaguar cu motoare V8. Culorile specifice diviziei Special Vehicle Operations sunt disponibile pentru PROJECT 8 alături de jantele pe 20 de inchi.

Am lăsat la sfârşit vestea neplăcută

 

Jaguar XE SV PROJECT 8 va fi prezentat în premieră pe 30 iunie la festivalul de la Goodwood şi va fi propus spre vânzare cu preţuri care încep de la 169.572 euro în Marea Britanie. Avem şi o veste proastă: Jaguar va oferi acest model pe pieţele din Polonia, Slovenia, Malta, Turcia, dar nu şi în România.

Vezi prezentarea video:

 

Adaugă un comentariu