Jeep Grand Cherokee a intinerit

La Salonul Auto de la New York, Jeep a prezentat noul Grand Cherokee.

Prima generatie Grand Cherokee a aparut acum 18 ani si de atunci a fost comercializata in mai mult de 4 milioane de exemplare.
Noul model afiseaza un design cu totul nou, mult mai rafinat si elegant, sportiv in acelasi timp, si in ton cu tendinta de pana acum a casei.

Noul model se anunta a fi unul cu performante rutiere si off-road mult imbunatatite, avand in vedere noul tren de rulare cu suspensie pneumatica Quadra-Lift (cu reglaj pe cinci trepte) si independenta fata/spate. De asemenea, Jeep mai propune un nou sistem Selec-Terrain cu ajutorul caruia soferul poate alege unul dintre cele cinci programe prestabilite, in functie de calea rulare.

Jeep a imbunatatit si capacitatile de trecere ale noului model care propune trei sisteme 4×4, menite sa imbunatateasca performantele in teren accidentat. Este vorba despre Quadra-Trac I – sistem 4×4 permanent care intervine in mod automat atunci cand este cazul, Quadra-Trac II – reductor cu doua trepte si Quadra Drive II – care actioneaza prin intermediul unui diferential electronic cu alunecare limitata (ELSD).

Din punct de vedere al propulsoarelor, Jeep propune un nou motor V6 de 3.6 litri care dezvolta 280 CP si 353 Nm/4.800 rpm. Acest motor este cuplat la o cutie de viteze automata cu cinci trepte. Mai puternic, este V8-ul HEMI de 5,7 litri si 360 CP (520 Nm/4.250 rpm) care este cuplat, de asemenea, la o cutie de viteze automata.

Jeep Grand Cherokee dispune de numeroase sisteme de sigurnata si multimedia si se va produce in Detroit.

Adaugă un comentariu