Juke este noul model Nissan pentru oras

Japonezii de la Nissan au prezentat pozele oficiale si primele detalii concrete despre crossoverul Juke, fost concept Qazana.

Constructorul japonez propune ultimul sau model – Juke, celor care se deplaseaza in special in oras. Noul Juke va fi construit in Marea Britanie (Sunderland), dispune de tractiune integrala, iar gama de motoare propune si un propulsor turbo, alimentat cu benzina.

Nissan Juke a fost gandit in Europa, la centrul de design Nissan din Londra si va fi comercializat in Europa, Japonia si Statele Unite.

Caroseria sa, reprezinta ca si design, dar nu numai, o combinatie intre cunoscutul Murano si compactul Qashqai. Aici se pot observa influentele de design ale unui coupe, in special in zona usilor din spate, care au manerele ascunse in structura usii.

Partea frontala dispune de fante rotunde pentru admisia de aer si semnalizatoare pozitionate sus. Spatele afiseaza formele unui coupe, cu eleron aerodinamic incorporat in acoperis.

Platforma tehnica a lui Juke provine din baza tehnica a Renault Nissan Alliance. Lungimea masinii este de 4.135 mm iar latimea de 1.765 mm. Ampatamentul lui Juke are valoarea de 2.530 mm. Noul model sta pe jante de 17 inci si anvelope de 215/55 R17.

Modelele cu tractiune fata dispun de suspensie McPherson pe fata si bara de torsiune pe spate, in timp ce versiunile Juke cu tractiune integrala beneficiaza pe puntea spate de suspensie multi-link, imprumutata de la Qashqai, dar modificata.

Sistemul electronic de tractiune integrala (All-Mode 4X4-i) al lui Juke este nou dezvoltat de catre Nissan si este disponibil doar in combinatie cu motorul turbo de 1,6 litri si cutia de viteze Xtronic CVT M6.

Gama de motoare a noului Juke include un diesel 1,5 dCi si 110 CP si doua propulsoare pe benzina de 1,6 litri, toate Euro 5. In fata iese noul turbo de 1,6 litri (MR16DDT) si 190 CP (240 Nm), care beneficiaza de injectie directa de benzina. Celalalt motor aspirat de 1,6 litri (HR16DE) ofera 117 CP (vezi date tehnice). In functie de motorizare, Nissan ofera transmisii manuale cu 5 trepte (1,6i 117 CP 2WD), manuale cu 6 trepte (1.5 dCi 110 CP 2WD si 1,6i Turbo 190 CP 2WD), Xtronic CVT (1,6i 117 CP 2WD) si Xtronic CVT M6 (1,6i Turbo 190 CP 4WD).

Habitaclul iese in evidenta prin sportivitate si atentia pentru cel de la volan, dar si prin intermediul consolei centrale, asemanatoare cu rezervorul de combustibil al unei motociclete.

Portbagajul ofera o capacitate de 251 litri. Bancheta spate dispune de spatare rabatabile fractionat 60:40, operatiune care lasa un spatiu de incarcare plat.

Noul Nissan Juke va fi gata pentru comercializare incepand cu a doua jumatate a acestui an.

Adaugă un comentariu

Articole similare