Kia a anuntat noul Cadenza

Noul model al celor de la Kia isi va face debutul pe 12 decembrie la Riyadh Motor Show din Arabia Saudita si pe 15 decembrie la Salonul Auto din Dubai. Incepand cu anul viitor, Cadenza va fi comercializat in toata lumea.

Kia Cadenza inlocuieste dupa 10 ani de productie si comercializare modelul Opirus, sau Amanti, asa cum a fost botezat pentru anumite piete.

Din punct de vedere al designului, Cadenza afiseaza forme elegante si sportive. Ca detaliu particular, in partea frontala se poate observa „nasul de tigru”. Tot aici pot fi observate LED-urile care contureaza formele farurilor.

Caroseria noul model Cadenza masoara 4.965 mm in lungime si dispune de un coeficient de aerodinamicitate care are o valoare de 0,29. Greutatea caroseriei este mai mica cu 130 kg in comparatie cu Opirus. Urmand acelasi rationament, Kia Cadenza este mai scurt, dar ampatamentul sau este mai mare cu 45 mm, valoarea totala fiind de 2.845 mm.

Tehnic, Kia Cadenza propune in premiera puntea fata „Type-N”, care va fi utilizata in viitor si in cazul altor modele ale casei. Ca si motorizari, Cadenta va avea sub capota trei motoare alimentate cu benzina, cu puteri cuprinse intre 165 si 290 CP. Aceste motoare vor fi cuplate la cutii de viteze automate cu sase trepte.

Dintre echipamentele viitorului Kia Cadenza, producatorul vorbeste despre clima bi-zona, care va fi dotare standard, buton start/stop, sau camera pentru mersul inapoi.

Productia noului Kia Cadenza va demara in aceasta luna in Coreea de Sud (Hwasung), iar livrarea primelor exemplare se va realiza in ianuarie 2010.

Adaugă un comentariu

Articole similare